bugün

iskeletler diyarında bir et parçası

ilkin pesimist ep 2'de farklı sözlerle ve daha sert bir yorumla dinlediğimiz, akabinde bpg adlı sagopa kajmer baş yapıtında yumuşatılmış sözler ve daha naif bir yorumla karşımıza çıkan şarkı.

daha sonraları sago bu şarkının bpg'de yer alan versiyonunun ilk kıtasını farklı bir beat üzerine derin darbe grubuyla tekrar kaydetmiş ve bum adını vermiştir bu kayda.

şarkının bpg versiyonunun sözleri oldukça edebi bir tat taşımakta, buradan lise son sınıfta yazdığım kompozisyonlarda kendisinden çokça nemalandığımı bir iç hesaplaşma edasıyla ifşa edeyim nacizane. *

son olarak belirtmek gerekir ki bu şarkının bizlere kazandırılmasından günümüze kadar geçen 6 yıl içinde sagonun şarkı sözlerinde gözle görülür bir basitleşme ve o büyüleyici havasından uzaklaşma söz konusu. ne zaman ki sago bu şarkı kalitesinde işler ortaya koyar belki o zaman tekrar kompozisyonlarımıza esin kaynağı olabilir.
ama tek farkla; artık lisede yazılan kompozisyon kağıtlarına değil hayata karşı olan sınavda vereceğimiz o kağıda yazılacaklara...

rest & peace...