bugün

tanrı nın doğum günü

Dünyayı kasıp kavuran ve artık ciddi şekilde amacından çıkıp rant kapısı haline gelmiş olan new age akımı ile aynı eleştirilere maruz bırakılmaması gereken kitap.
Alternatif ruhsal hareketler bugün insanın anlam arayışına cevap vermek bir yana psişik deneyimlerin verdiği anlık hazların peşine düşmüş durumda evet. Ancak Tanrı'nın Doğumgünü ciddi anlamda, bugünün dünyası, dinleri,tanrısı ve insanı içi önemli bir imaj değişimi peşinde. Ki kitap da 'Tanrı bana gelsin, onu yeniden bir numara yapayım.' gibi iddialı bir cümle ile başlıyor.
Din, Tanrı, cennet, cehennem, ahiret gibi konular üzerine düşünmüş ve prangalarından kendi mantığının yettiğince kurtulabilmişler için incelenmesi araştırılması ve ilham alınması gereken bir kitap, hayat değiştirmeyebilir.
Ama prangalarından kurtulmamışlar, ya da tekamülde o seviyeye erişememişler içinse ağır bir darbe olabilir.
Panteizm, sufizm gibi akımların argümanlarından bolca yararlanılmış, tekamül felsefesi üzerine oturtulmuş. Kader, tevbe, nefs reenkarnasyon gibi binyıllık sorulara cevap verirken günümüz dinlerinin güncel, politik sorunlarına da değiniyor.

Kitap boyu çoğunluğu gayet tutarlı, mantıklı cümlelerle gönlümüzü fetheden yazarın röportajlarında neden ilahi bir kaynakla direkt iletişime geçtiği iddiasında bulunduğu da kafa kurcalıyor.
Kitabın dünyayı değiştriebilir nitelikte olduğunu savunan bir röportajı içinse burdan buyrun:http://www.derki.com/habe...yi-degistirebilir-mi.html