bugün

yök ün katsayı problemini çözmesi

seneler önce meslek liselerinde okuyanlara derslerinin düz liseden fazla ve düz lise kadar normal ders almadıkları için ilave ek katsayı verilirdi. arasıra imam hatip liselerinden öss birincileri çıkardı. sonra ek katsayıları sadece ilahiyat fakültelerine indirildi. daha sonra katsayıları düz liselerden iyice düşürülüp önleri kesildi.

anayasamız derki kanunlar önünde her vatandaş eşit okuma hakkına sahiptir. bir insan inançlı diye imam hatip lisesinde okuyor diye önünü kesmeniz öncelikle insan haklarına sonra anayasa ve en önemlisi laiklik ilkesine aykırıdır. laik nesiller yetiştireceğiz diyerek laikliği ihlal etmek ayrı bir ironidir.

ayrıca imam hatip liselerinin birinin arka bahçesi olma sebebini sağlayan bu katsayıdır. siz birilerini sistemin dışına itelerseniz onlar akacak mecralar bulur ve birileri onları savunduğu zaman peşine düşerler. ne yapmalarını beklerdiniz? sizi birisi okula almayacak veya başörtüsü diyerek okuldan atacak veya bunu savunacak ve insanlar kendine cephe almayacak mı? demokrasi demek insanların isteklerine göre davrandığını düşündüğü partilere oy vermektir. tabi ki kendilerini destekleyenlere oy verecekler. kendilerine düşmanlık edenlere oy verecek kadar gerizekalı kim var dünya da? imam hatiplileri birilerinin kucağına oturtan öküzleri suçlamak yerine onlara o kucağı açanları suçlamak en kolayı.

birileri hala demokrasiyi anlayamamış. ben ne yaparsam yapayım bana oy versin insanlar diye bekliyorlar. sen ne kadar ekmek verirsen vatandaştan o kadar köfte alırsın. son gün ekmek dağıtır gibi yaparsan kimse seni ciddiye almaz.

siz büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede dindarları okullara almazsanız ve buna kim engel olursa onun yüksek oy almayı beklemesi aptallıktır. ancak kendi kuyusunu kazan parti bu konuda itiraz edebilir. hadi delikanlıysa çıksınlar, karşı çıksınlar. ancak aracı sivil toplum kuruluşlarıyla itiraz edebilecekler. ordu olsaydı bir yüzeysel darbe yapabilirdi. ama demokrasilerde imkansız.

edit: bu arada bazıları dindarların ağzına bal çalmak diyerek saçmalamış. demokrasiler halkın istediğini sike sike yapma rejimidir. hala akp'ye oy verilmesini akıl dışı bulanlar önce türban düzenlemesine itirazları üzerine ne kadar oy kaybetmişler bakmak lazım. insanları akp'ye iteleyip onu seçtiler diye suçlayamazsınız. aynı düzenlemeleri siz yapın sizde oy alırsınız. ne anlamsız tartışmalar sürüyor. tabi ki partiler oy almak için milletin ağzına bal sürecek. istediğini yapacak. halka muhalif şekilde olup oy beklenir mi?