akp hükümeti

son günlerdeki bir hareketinden dolayı kocaman bir alkışı hak etmiş hükümettir.

bildiğiniz üzere hükümet epdk eliyle akaryakıt fiyatlarında "tavan fiyat" uygulamasına geçti. epdk'nın belirlediği tavan fiyatın altında istediği bedelle satabilecekti akaryakıt şirketleri. tabi, tavan fiyatlar belirlenirken de akaryakıtın cinsine göre 40 kuruş ila 30 kuruş arasında büyük indirimler gerçekleşti.

akaryakıt istasyonları sahipleri bu uygulamayla kâr edemez duruma geldiklerini ve bu uygulamanın akabinde kaçak akaryakıtın çoğalacağından falan bahsettiler ancak ne olursa olsun halkın yararınaydı. "ulan var bir çapanoğlu bu işin altında" diyordum kendi kendime ki, sağolsunlar her zaman olduğu gibi yanıltmadılar.

akaryakıttan alınan ötv ve kdv oranı arttırıldı ve zemberek boşalmış gibi fiyatlar yine tavan fiyat uygulamasından önceki haline döndü!

vatandaş yine pahalı alacak, üstelik akaryakıttan alınan vergide uzak ara şampiyonuz, ulusa sesleniş adlı masal programında bu şampiyonluğumuzun belirtilmesinde fayda görüyorum. istasyon sahipleri zarar edecek tek kârlı çıkan ise devlet.

haaa işin komik tarafı ne biliyor musun sevgili yazar? bu zammın sebebi bütçe açığı imiş! sanki bütçe açığını ben yaptım. dünyada ekonomik kriz varken, "hamdolsun bize teğet geçecek" deyip, ver allah seçim ekonomisi, ver allah kömür dağıt eee pantolon g.te dar gelir böyle patlar işte. biz "arkadaşım bak yanlış yoldalar" dediğimizde "sosyay devyet oyum bu" diyen ibibiklere de ayrıca selam ederim. sen sosyal devlet görmemişsin adamım.

2009 yılı bütçe görüşmelerinde yaklaşık "15 milyar lira" bütçe açığı -13,4 milyar demişlerdi hatta, kusuratlı verince sayıyı inandırıcı olduklarını sanıyor ibibikler- hedefleyen bir hükümet vardı ne oldu ona? hani muhalefet "bu bütçe açığı hedefi gerçekçi değil, halkı kandırmayın" dediğinde "siz ne anlarsınız ekonomiden, hükümet biziz, iktidar biziz, görün ekonomi nasıl yönetiliyor" diyen bir hükümet vardı ne oldu ona? hani ilk 2 ayda 11 milyar lira açık verince nisan ayında bütçe açığını revize edip 49 milyar liraya çıkaran bir hükümet vardı ne oldu ona?

bakıyoruz 49 milyar lira hedefi de tutmayacak, zira ilk 6 ayda yaklaşık 27 milyar lira açık verildi! şimdi de yandı gülüm keten helva!

e hani 13,4 idi, en fazla 15 olurdu, hadi revize ettiniz 49 yaptınız! yine yetmiyor? hani siz ekonomiden anlardınız, hani muhalefet ne anlardı, hani izliyorduk? ulan fiyasko be!

özelleştirmelerden gelen kaynakla bütçe fazlası verildiğinde "bu bizim başarımız" diyen bir hükümet vardı ne oldu ona? hedefler 3 güne bir şaşıyor, "bu bizim başarısızlığımız" desenize lan delikanlı gibi? hani kasımpaşalılık? van minüt yahu!

kriz teğet geçti. nisan ayı işsizlik oranı %14,5! gençlerde işsizlik oranı %29! ekonomi türk lirası bazında %13.8 küçülmüş! hayır dolar üzerinden hesaplasalar ya? her haltı dolar üzerinden hesaplıyorlar? mesela kişi başına düşen milli gelir yalanı gibi, bu küçülmeyi dolar üzerinden hesaplasalar ne olacak? %30'a varan bir küçülme oranı çıkacak! krizin teğet geçriğine değil biz, kargalar bile başka taraflarıyla gülecek. bütçe açığı desen bir önceki günkü hedef, ertesi gün yanılıyor!

bu verilerin adı da ekonomi yönetmek. ulusa sesleniş adlı masal programında bahsedilen ekonomik destan bu işte. neyin destanıysa. hayır devletin kendi oranlarıyla, kendi miktarlarıyla yazıyoruz bunu g.tümüzden element uydurmuyoruz!

tüm bunlar gün gibi ortadayken, zaman gazetesi bunları söylemez! stv zaten ergenekon'dan sorumlu kanal. ekonomi desen, "ekonomi ergenekon jargonunda bir şifre" falan diyecekler. trt zaten yeni şafak, zaman ve sabah gazetesi yazarlarına telefonla bağlanmaktan başını kaldırmıyor. yurdumun tatlısu demokratları, liberal(!) demokrasicileri araştırmaya pek meraklı değiller. sonuçta da bazı öküzler hala çıkar "7 senedir yapılanları göremiyor musun? ekonomi muhteşem göremiyor musun?" demeye devam ederler. amerika'dan ithal edilen otlarını yemeye devam etsin cins öküzler. yedikçe daha iyi semiriyorlar maşallah.

velhasıl, helal olsun lan akp. vallahi helal olsun. şu son 1 haftada akaryakıtta oynadığın oyunu cümle alem bir araya gelse oynayamaz be.

he he kriz teğet geçti, ülke refahı arttı. adamlar her şey ortadayken bunlara inanıyorlar. her şey ortada olmasına rağmen hala otlaklarında yayılıyor adamlar. lan bir kafanı kaldır, en azından trene bak be. makinistin o badem bıyıkları ile nasıl dalga geçen gülümsemeler attığını bir gör. *