bugün

bir türk ün bir hristiyana aşık olması

Hadi Türk=müslüman diyelim.

Bu Türk'ün Müslüman da olsa herhangi bir gayri-Türke aşık olmasından farklı olmayan durumdur.

insanlar dinlerine göre ayrılmaz Milletlerine göre ayrılır, Müslüman bir arabın hristiyan bir ermeniye, Müslüman bir kürtün musevi bir ibraniye üstünlüğü yoktur. Hepsi gayri-Türktür.

Ha bunun yanında Müslüman bir Türk'ün öz be Öz Türk olan Hatta anadolu Türk'ü olan yüzlerce yıllık milli bir patrikane olan Türk ortadoks Patrikanesine bağlı birine aşık olması da olabilir. Keza Gagavuz Türklerinden birine aşık olması da olabilir. Bu durum Müslüman bir Arap'a aşık olacağına Yeğ tutulur hatta herhangi bir Türk'e aşık olmasından pek de farkı yoktur sonuçta beni ilgilendiren kısmı yaratacağı Toplumsal etkileşimdir ve olumsuz değildir Öteki dünyası da beni ilgilendirmez.

bunun yanında müslümanken çeşitli misyoner oyunlarıyla sonradan hristiyan olan Türk Türk değildir bu da ince bir çizgidir. Çünkü o onu o yapan Milli Türk-islam kimliğinden utanarak Gayri-Türk misyonerler sayesinde hristiyan olmuştur.

Buna Türk ortadoks patrikhanesi de büyük tepkiler göstermektedir ve Türk'ü kimliğinden uzaklaştırma isteği olarak görmektedir.