bugün

eş cinselleri hoş gören insan

eşcinsellik muhalefettir .

muhalefet , belirli bir duruma , kanıya vs. karşı koyma eylemidir ...

hatırlarsınız derslerden ; bir galileo vardı muhalefet etti kiliseye . doğruları söyledi , teleskop yaptı .

kilise onu ortadan kaldırmaya kalktı .

ama ne oldu , galileo ' nun ortaya koyduğu bilimsel gerçeklikler , bilim adına daha fazlasının yapılmasını sağladı ve insanın evreni farklı bir gözle görmesini sağladı.

burdan şunu anlarız ; muhalefet , yapıcı ve ses getirici olduğu sürece toplumların ilerlemesini sağlayabilir .

gelgelelim zihniyete ...

insanlar bu gerçeklikleri gördükten sonra baskıcı kurum yani kilise oldukça güç kaybetti .
ve en sonunda halkın yaşamından ve siyasetten elini ayağını çekti .

ve ardından keşifler ardı ardına geldi .

burdan şunu anlarız ; ilerlemenin , aydınlanmanın karşısında duranlar aydınlanmanın gücüne karşı duramazlar .

gelgelelim ilerlemenin siyasi etkilerine ...

çook yılar sonrası

fransa ' da kral halka yaptıkları ile ilgili hesap vermiyor , onları zora koşuyordu . halk bu duruma daha fazla dayanamadı . kanlarına işlemişti muhalefet . çünkü daha önceden görmüşler idi aydınlanmanın ışığını . ayaklandılar , dur dediler ihtilal yaptılar .

demek ki neymiş , özgürlüğün karşısında kimseler duramazmış .

çook yıllar sonrası

birinci dünya harbi bitmiş , devletler antlaşmalarını yapmıştır . anadolu çeşitli devletler arasında bölüştürülmüştür . artık devletin tepesindekiler umutlarını kaybetmiş , ingilizlerden , fransızlardan ve hatta yunanlılardan medet ummaya başlamışlardı .

neymiş , insanın içinde cesaret olmadığı sürece muhalefet yapamıyor taassup içerisinde oluyormuş .

birkaç yıl sonrası

bir yiğit çıkmış samsun ' a . cesaretini toplamış , yanına yoldaşlarını almış ve gözünü karartmış . bağımsızlığın , özgürlüğün yaşamın en önemli unsurları olduğunu düşünmüş . bütün yüksek zümrenin onları küçümsemelerine , alaylarına karşın savaşmış , savaşmış ... ve kazanmış .

demek ki neymiş , özgürlük bir ulusu ulus yapan değer imiş .

birkaç yıl sonrası

cumhuriyet kurulmuş , kalbimizi anadolu ' ya vermiş , gözümüzü medenileşme ülküsüne dikmişiz . fakat o da nesi , galileo ' ya karşı duran kilise misali karşımıza emeryalist devletlerin desteğini alan dinciler , hilafetçiler aydınlanmanın karşısında durmuşlar . eylem yapmışlar , can almışlar . fakat ne olmuş , hiçbiri medenileşmeye yönelik devrimlere engel olamamışlar . bununla kalmayıp bu devrimlerin bugün de geçerliliğini korumasına engel olamamışlar .

demek ki neymiş , devrimin bekçileri tetikte olunca aydınlanma geçerliliğini her durumda ve ilelebet korur imiş .

tanım : eş cinselleri hoş gören insan ; özgürlüğüne düşkün , baskı unsurlarını ortadan kaldırmak isteyen , özgür düşünen , devrimlerin amacını yani medenileşmeyi kavrayıp , bu ülküye ulaşmaya çalışan , taassubun etkisinde yaşayacak kadar cesur insandır .

not : eş cinsellik bir zaaf değil bir seçimdir . nasılsa ben demokrasi kavramına az da olsa saygım olduğu için ; x partiyi tuttuğum halde onun tam zıttı olan y partisine oy veren bir adama kızmıyor , onunla bir kahvede oturup güzel bir muhabbet yapabiliyorsam ; kişilik haklarına ve eşitlik ilkesine saygılı olduğum için bir eşcinselle langırt vs . oynayabilirim .
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar