bugün

mehmet topuz un fenerbahçe ye transferi

birkaç gün içinde netlik kazanacak olan mevzu.

zira ortada şöyle bir mevzu söz konusudur. bir transfer için, futbolcunun rızası da şarttır. beşiktaş futbolcuyla anlaşmıştır ve kayserispor ile de görüşmelerini sürdürmüştür kaldı ki, daha önce de defalarca beşiktaş kulübü mehmet topuz'u kayserispor'dan istemiştir. yani beşiktaş'ın kayserispor'un bilgisi dahilinde olmadan, kayserispor ile hiçbir görüşme yapmadan mehmet topuz ile görüşmesi mevzu bahis değildir.

diğer yandan, bosman kuralı olarak bildiğimiz kuraldan dolayı da futbolcu bir mal değildir ve kendi isteği de gayet önem arz etmektedir. eğer ki, mehmet topuz "ben beşiktaş'ta oynamak istiyorum" derse -ki, hali hazırda bunu söylemekte- 3 olasılık vardır, ya fenerbahçe mehmet topuz'u ikna edecek, ya beşiktaş kayserispor'u ikna edecek ya da mehmet topuz kayserispor'da 1 yıl daha kalıp seneye serbest kalacak. "ben beşiktaş'ta oynamak istiyorum" diyen bir adam da inadını sürdürmesine rağmen fenerbahçe adına lisansı çıkarılırsa ve mehmet topuz fenerbahçe ile anlaşmazsa, kayserispor'dan aldığı miktarı bir sene daha fenerbahçe'den alır ve gelecek yıl serbest kalır.

birçok örnek de sunulabilir ancak en basitinden şunu belirtebiliriz, devre arasında beşiktaş yusuf'a karşılık aydın karabulut'un bonservisini de bursaspor'a vermişti ancak bursaspor ile anlaşamayan ve bursaspor'da oynamak istemeyen aydın karabulut beşiktaş'ta kalmıştı.

velhasıl, olay mehmet topuz'da bitmektedir.