bugün

wall street institute

yaklaşık bi üç ay önce başlamış olduğum, benim gibi memnuniyetsiz ve huylu bir insana bile şu üç ay içinde pek de yanlış bi karar vermemiş olduğumu düşündürmeyi başarmış dil kursudur.

saatleri esnektir bu nedenle biden bire hayatınızda ani değişiklikler olduğunda kurs programınız alt üst olmaz.
dört çeşit ders vardır:

1) multimedia dersleri: isterseniz kursta isterseniz evinizde(english anytime) mikrofonlu kulaklığınızı kulağınıza takıp bilgisayardan yaklaşık 2-3 saat süren alıştırmalara katıldığınız derstir. bu derslerde listen-repeat-speak taktiği kullanılır.

2) encounter: her ünite bitiminde - ki bir üniteyi bir haftada bitirmeniz ideal olanıdır.- rezervasyon alıp, en fazla dört kişilik sınıflarda anadili yabancı olan hocanızla birlikte yaptığınız ünite geçme dersidir. Bu dersin sonunda hocanız sizinle ilgili olan kağıdı doldurur ve sonuca göre hareket edersiniz.
Eğer derste kötüyseniz, kitabınızı bitirmemişseniz vb nedenler varsa tekrar alırsınız. Ben bir kere tekrar aldım ama zararından çok faydası oldu.

3)complementary class: haftada bir kaç kez açılan bu sınıflarda, haftada bir kez katılma hakkınız vardır. isterseniz her hafta düzenlenen çizelgeye göre size uygun olan bir sınıfa gidip rezervasyon yaptırırsınız. eğer rezervasyon yaptırmadıysanız ama katılmak istiyorsanız ders başlamadan önce gelip asılan kağıda isminizi yazarsınız. ders başladığında eğer gelmeyen olursa sizi alırlar ki genelde gelmeyen oluyor. bu derste de efenim fazladan dilbilgisi alıştırması yaparsınız, sosyalleşirsiniz, güler eğlenirsiniz güzel bir derstir. yalnızca bulunduğunuz kurun dersi olması yeterlidir.

4) social club: yanlış değilsem bi onbeş kişilik sınıflarda yapılan aktivitedir. bulunduğunuz aşamaya göre değişir yapılanlar. tabu falan filan oynandığı olur. bundaki mantıkta complementary ile aynıdır.

ha bide chat haurs vardır. bunda cümbür cemaat herkes istediği an katılabilir. o hafta ne zaman nerde chat hour var kurstaki panoda yayınlanır zaten. sizde gider katılırsınız. ana dili ingilizce olan hocanızla hep birlikte sohbet edersiniz.

çok konuştum yeter.