bugün

how i met your mother

beni benden alan bir final bölümüyle öncekilere nazaran daha sönük geçen 4.sezonuna nokta koymuş dizi. o değil de bir yaz nasıl bekliyecez ulan?

----ağır spoiler içerir----

4x24 ile lily'nin dizideki rolünün ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır en azından benim için öyle. önceki bölümlere göndermeler çok iyiydi. sven olsun, "i can jump there" olsun, ilk bölüm olsun, "murder train" olsun hepsi anlık gülümsetti.

barney-robin ilişkisinin ucu belli ki açık bırakılmış. bu konuda ne olacağı hiç belli olmaz senaristler izleyicinin nabzına göre şerbet verirler diye düşünüyorum. öte yandan bu ikilinin diyalogları müthişti.

annenin kim olduğunu öğrenemedik ama çok önemli bir tüyo öğrendik. 5.sezon profesör olacak olan ted'in sınıfından biri olacak anne. 5.sezon boyu o sınıftaki her hatunu harıl harıl inceleyeceğim anlamına geliyor bu. eğlenceli olacak. sezon boyu çeşitli hatunlarla yakınlaşmalar, barney'in o sınıfa el atması gibi ihtimaller olabilir. senaristler bu iş değişimi ile işlerini oldukça kolaylaştırdılar bence ilginç hikaye bulmakta zorlanmayacaklardır. ellerinde içine kimi isterlerse koyabilecekleri kalabalık bir sınıfları var artık.

bir de aga aklıma bir şey takıldı. dikkatli izleyiciler annenin adının tracy olduğu teorisini bilirler. ilk sezon şükran günü bölümünde ted striptiz kulübünde tracy adında bir fahişe ile tanışmasını anlatırken çocuklarına "işte ananızla böyle tanıştım" diyor çocuklar "what?" repliğiyle şaşırırken ted "i just kidding" diye taşak geçiyordu. çocuklar tracy adına şaşırıyorlardı yani. 4x24'te de barney tracy diye bi hatun çıkardı ortaya. çok da gerekli bir sahne değildi kıllandım lan.

----ağır spoiler içerir----