bugün

islam barış dinidir

cihad kelimesinin manasını öğrenememiş insanların kötüye kullandığı cümledir.

dünyanın dört bir yanında Müslümanlar kafalarına bomba yağdırılan insanlar halindeyken,kendilerini savunmalarından konu açılınca "hoop ne savaşı,islam barış dinidir,gelin sizinle diyalog yapalım,size hoşgörü gösterelim"diyen zillet sahiplerinin de kötüye kullandığı cümledir.

islam'da gereken durumlarda savaş vardır,haktır,kimi zaman mecburiyettir.Sözlük ulemalığı taslamamak ve de en önemlisi haddimi aşmamak adına fıkhi konularda hüküm verir pozisyona düşmek istemiyorum,hangi durumda haktır,hangi durumda meşrudur,hangi durumda mecburiyettir gibi konuların cevaplarına girmiyorum.

"islam barış dinidir"diyenler,bu sözleriyle haksızlıklara karşı koymanın önünü tıkayan bir unsur haline geliyorlarsa,muhakkak birilerinin ekmeğine yağ sürüyorlardır.

"islam barış dinidir"diyenler,bu sözleriyle islam'ın insanların tepesinde gezinen -haşa-zalim bir kılıç olduğunu kıt bilgi ve akıllarıyla ima ediyorlarsa bu açıkça iftiradır.önce cihad kelimesinin doğru düzgün bir şekilde öğrenilmesi ve hazmedilmesi gerekir.