bugün

94 lü sözlük yazarları

öncelikle akıl yaşta değil başt... şaka lan yazmıycam bunu zaten 7312 kez yazılmış atasözünden soğudum şerefsizim. polemiğe girmiyorum direkt konuya giriyorum.

başlıktaki "94'lü" sınırlamasına takıldım aslında ben. 93'lü ya da 95'li sözlük yazarlarından çok mu farklıdır bu arkadaşlar bilemiyorum. ufak bi kişisel mesele kokusu da almadım değil. neyse uzamasın... bu yaş civarı yazarların sözlükteki varlıkları kendileri için müthiştir onu söyleyeyim. kabul edelim ki bu yaşlardaki gençlerin çoğu kitap-gazete okumayı, herhangi bir konuyu araştırmayı, en basitinden televizyonda haberleri seyretmeyi sıkıcı bulurlar. sağda solda gözlemleyebildiğim kadarıyla erkek olanları silkroad türevi online oyunlarda cenk ederlerken xx kromozomlu versiyonları da çoğunlukla karşı cinsle ilişkiler üzerinde çalışmalarda bulunuyorlar. istisnalar vardır fakat kaid...*

ben bu sözlüğün yazarlarından çok fazla şey öğrendim 2.5 sene içerisinde ve diğer yandan bilgi ve fikir sahibi olduğum konularda sözlüğe birşeyler katmaya çalıştım. onlar da sözlükle ilişkilerini bu doğrultuda sürdürürlerse bu sözlük-liseli yazar ilişkisi iki taraf için de olumlu sonuçlar doğuracaktır. ha bu arkadaşlar arasında sözlüğü karşı cins kaldırma aracı olarak görenler varsa bu işler için bir çok sanal ortam var buralarda heba olmalarını istemem. burayı heba etmelerini de... karşı cins kaldırmayın demiyorum buraya dikkat... kaldırın ama bu amaç için yaratılmış olduğu aşikar yerlerde yapın bunu. sözlükte nick altlarında uçuşan sevgi dolu entrylerin %90'ının amacının ne olduğunu bunları okuyan ortalama zekada biri bile anlayabilir. yapacak bir şey yok buradan çok itici duruyor bilmem siz ne düşünüyorsunuz.

bir de tavsiyem var kendilerine herhangi bir fikre sahip olmadıkları konularda lütfen yazmasınlar. aslında bu tavsiye tüm yazarlar için geçerlidir fakat bu yaş grubunda fazlaca rastladığım bir hata bu. sonra biri mesajla uyarmak yerine entry girip çatır çatır ayar verince komik duruma düşmeler yaşanıyor. yazsın abi x lisesinden 15 yaşındaki ahmet gelsin burda silkroad hakkında bildiklerini yazsın illa ki birilerinin işine yarayacaktır yazdıkları. ama 14 yaşında olduğunu ve konu hakkında bir bok bilmediğini 200 metreden belli eden bir şekilde entry giriyorsan ben buna uyuz oluyorum.

sözün özü sözlük yaratılma amaçları doğrultusunda kullanıldığında bu yazarların kendilerini geliştirmeleri açısından muazzam bir ortamdır. ha diğer amaçlar için de belki ideal bir ortamdır ama böyle kullanılması sözlüğe zarar verir. sözlüğü yaratılış amacı doğrultusunda kullanan yazarlara da...