bugün

cümle kurmaktan aciz insanların yazar olabilmesi

büyük bir başarıdır ya da yönetim zaafiyetidir.

aslında bu başlığı "cümle kurmaktan aciz insanların sözlük yazarı olabilmesi veya cümle kurmaktan aciz insanları yazar olarak kabul eden zihniyet" diye açacaktım. Malumunuz, teknik sebeplerden ötürü bu şekilde açmak zorunda kaldım. Buradan tüm elitist yazarlardan özür diliyorum. Zira, tanınan bir yazar olmasına rağmen Helen Keller de kör, sağır ve dilsizdir.

Gelelim fablımızın başrol oyuncusuna;

kimse eveleyip gevelemesin; şu sözlükte iki lafı bir araya getiremediği halde sosyologmuşcasına entry giren lümpenler var. Aslında onlar her yerdeler ve bir virus gibi yayılarak sızdıkları hüceyi yok ediyorlar. bugün yaşadığım bir olayı nick vermeden deşifre etmem elzem oldu. Sözlük teki tüm yazarların lümpen ve varoş olması başlığının hitap ettiği kitleye mensup onlarca yazar o başlık altında bana ayar vermeye çalıştılar. Kendini ifade etmekte güçlük çeken gramer yoksunu bazı yazarlar ise sağa sola bakınız sıçtı ve bazıları da hümanizm kalkanı arkasına sığınarak insanlık dersi vermeye çalıştılar. Aslında bu hareketler tamamen trübünlere yöneliktir ve nezdimde kesinlikle kıymet-i harbiyesi yoktur. Zira günlük hayatınızda yaşam alanınıza giren bir magandayı dışlamıyor musunuz? Dışlıyorsunuz. Lakin aynı magandalar sözlükte cirit atmasına rağmen onları hakir görmüyor, ezmiyor veya aşağılamıyorsunuz. Ezenleri, aşağılayanları eleştiriryorsunuz, ki bunun da sebebi, o insanlarla aranızda kültürül bir bağ olmasıdır.

Hani sağa sola hiçbir niteliği olmayan bkz sıçanlar var demiştim ya! Hah işte onlardan biri verdiği bakınızı dahi doğru veremeyip harf hatası yaparak kelimeyi piç etmiş. Aynı yazar mesaj yoluyla beni aşağılamaya çalışmasın mı? sen önce türkçe öğren, bak şurada ve şurada bu hataları yapmışsın deyince ağza alınmayacak kelimeler süzüldü o hümanist kişiliğinden.. içindeki hayvanı çıkardı da diyebiliriz. Ben bir cümlede hata yapıyorsam şayet ve yaptığım hatayı biri ifşa ediyorsa teşekkür edip hatamı düzeltiyorum. Neden? Çünkü ben elit bir zümrenin mensubuyum ve aldığım eğitim de bu şekilde insancıl, avrupai davranmama neden oluyor. fakat bu tip hominidlerin yaptığı hatayı deşifre ettiğiniz takdirde aşağılık kompleksi faal oluyor ve bilinçaltında yatan faşisti devereye sokarak, aklı sıra dolaylı ya da direkt aşağılayarak kendini tatmin ediyor. Hani nerde kaldı senin hümanistliğin? Yoksa AŞKIMIZ bir YALAN MIYdı ?

Gerçekten dil bilgisi zayıf, imla kurallarından bihaber, sözlük konseptine adapte olamayan ve en önemlisi cümle kurmaktan aciz bu insanlar nasıl yazar olabiliyorlar? kültürsüz hominidlere moderasyon nasıl tahammül edebiliyor? Hadi admin paranın peşinde olduğu için, sirkülasyonu arttırıyor diye bu tip yazarların mevcudiyetine müsamaha gösteriyor diyelim; siz, bir yazar olarak bu gibi cahil/cuhela insanlara nasıl katlanabiliyorsunuz? Cümle kurmayı bilmeyen bir insan yaptığı gözlemi, tespiti nasıl ifade edebilir ki? ifade etmek istediğini de ifade edemez cehaleti yüzünden.

Kimse kusura bakmasın ama, yaşadığı mezrada eşek kovalayan, tarlada tahıl biçen bu köylülerin metropol yaşamına adapte olup modern insana dönüşeceği fikri halüsinasyondan ibarettir. Kimse öyle "köylü milletin efendisidir" edebiyatı yapmasın aksi halde çok agır laflar hazırlarım. Köylü milletin efendisi falan değil, finans aleminin köpeğidir, uşağıdır. Bak şimdi köpek veya uşak teşbihimi çarpıtıp ajitasyonun dibine vurarak tribünlere yönelmeyelim çünkü yemem, siz de yemeyin bence..