bugün

eve hırsız girmesi

2 gün önce ev arkadaşım ve benim başıma gelen olaydır.

saat 6 - 7 gibi eve geldim ve kapı kilidinin kırık olduğunu gördüm. kırık kilit parçasını yerine monte edip kapıyı açmaya çalıştım ama beceremedim. elimde duran portakal ve ekmek poşetini yere bırakıp çilingir çağırmaya karar verdim. aşagıya indim ve arkadaşımla karşılaştım. o da durumu görmüş ve çilingiri arıyordu. neyse çilingir geldi kilidi kırdı. biz daha da arkadaşımla inşallah girememişlerdir diye dua ediyoruz bu arada. nitekim kapımız çelik kapıydı ve iki kilidi birden vardı, ikisini de kilitliyorduk her evden çıktığımızda. ama nafile. çilingirin bile üstteki kilit için "bunları ben bile açamıyorum hırsızlar nasıl açıyor anlayabilmiş değilim" yorumundan sonra kapı açıldı ve karşımıza tüm eşyaların dağılmış olduğu bir manzara çıktı. benim odamda pek çalınacak birşey olmadığından zararım yoktu. çalınabilecek sadece 250 gb harici hard diskim ve 2 artı 1 ses sistemim vardı ama onlara da dokunmamışlardı.

en acıklı yanı ise arkadaşımın laptopunun, sony dsc t200 fotoğraf makinesinin, birgün önce bankadan çektiği 800 dolarının, 200 tl'sinin ve her ne hikmetse pasaportunun çalınmasıydı.

ardından polisleri aradık tutanak tuttular sonra da olay yeri inceleme ekibi geldi ve parmak izi aradı. bir tane parmak izi buldular ama henüz bizden birine mi yoksa hırsıza mı ait olduğu ortaya çıkmadı.

artık ben ve arkadaşım eve gitmek bile istemiyoruz çünkü ne zaman gitsek o manzara ve arkadaşımın geçen yaz amerika'da eşek gibi çalışarak kazandığı 800 dolarının çalındığı gerçeği aklımıza geliyor.