bugün

üniversitelerdeki başörtüsü taktırmama dayatması

bu dayatmayı savunanların neler düşünerek engellemeye devam etmeye çalıştığını gördükçe dayatmadır efendim bu kanun değil. zaten bu yarayı universitede peruk takarak , okulun kapısında baş örtüsünü çıkartmak zorunda kalarak yaşayanları aşşağılık varlıklar olarak görmek bile bunun bir kanun değil dayatma olduğunu ispatlamaktadır.

kusura bakmayında verdiğiniz örnek seviyeleri şu cevabı hakediyor.

(bkz: ben diyorum çanakkale boğazı sen diyorsun sınavın kopyası)

--spoiler--
madde 1- herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin ( din görevlilerinin ) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsadeler verebilir. bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir.
--spoiler--

bakın bu maddenin yazıldığı tarih toplumsal değişim sürecinin başladığı tarihtir. madde 2 , madde 3 , madde 4 umrumda değil. toplumsal bir değişimi yapabilmek için keskin kararlar ve kanunlar uygulamak amaca ulaşmanın en yakın yoludur. ulaşmadık mı? kesinlikle ulaştık. mantığın , fikrin , hareketin tersi yönde işlediği şüphesine takılanlar unutmasınlar ki cephede iman gücüyle savaşan 20 yaşında , 19 yaşında delikanlılar bacılarının üniversitede okuyamayacağı bir ülke kurtaracaklarını bilselerdi mücadele etmezlerdi. yaklaşık 80 yıllık değişimi mustafa kemal atatürk 10 yıllık bir süreçte gerçekleştirdi. tamamen kapalı bir toplumun ufkunu , kültürünü , iradesini değiştirdi. nasıl mı işte bu maddelerle , çünkü gerekiyordu. ancak ister inanın ister inanmayın artık gerekmiyor. maddelerin uygulamaya çalışıldığı gün ihlal edilseydi değişim gerçekleşmezdi ancak şimdi uygulamamız tamamen özgürlük kısıtlamasıdır. siz her ne kadar kanun desenizde bu bir dayatmadır. gerçekten üniversitelere baş örtüsü ile girebilmenin değişimin karşıtı bir irticaya yol açacağına inanıyor musunuz? ben atatürk'ün belirttiği üzere zeki bir türk olarak inanmıyorum.

bu arada ntv'nin rezalet bir yayınını seyrettim az önce. sizce o gençlerimiz mi daha yararlı bu vatana , bu millete yoksa baş örtüsü ile üniversiteye giremeyen , üniversite eğitimi alamayan kızlarımız mı?

Yahu demezler mi adama madem çağdaş , eğitimli , kültürlü bireyler yetiştiren laik bir türk devleti olmak istiyorsunuz peki neden bu düzene ayak uydurmaya çalışan gençlerimizin önünü kapatıyorsunuz?

başını kapatan kızlarımızın kopya çekebilme ihtimalini bile düşünüp anti-tez üretenlerin bulunduğu bir ülkede yaşıyorken ben kime ne soru soruyorum.

ellemiyorum nasıl olsa zaman yobaz olarak nitelendirdiğiniz insanları haklı çıkartacak. bir atatürkçü olarak sizlere acıyorum. körü körüne bağlandığınız fikirlerin , ülke elden gidiyor diye ayaklanan zikirlerin müslüman , türk ve laik bir ülkenin kafirleri olacaksınız.