üniversitelerdeki başörtüsü taktırmama dayatması

öncelikle başlıktaki bir hataya dikkat çekmek isterim ki, o da "dayatma" kelimesidir. bu bir dayatma değil, kanunun gereğidir. kimilerince "kılık kıyafet kanunu" olarak bilinen, ama gerçek adı ile "bazı kisvelerin giyilemeyeceğine dair kanun"dur.
burada sadece birinci maddesini veriyorum, altında bir hinlik veya açık arayanlar ile devamını merak edenler yukarıdaki bakınızı takip edebilir:

--spoiler--
madde 1- herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin ( din görevlilerinin ) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsadeler verebilir. bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir.
--spoiler--

ha siz "biz zaten cumhuriyetin savunucuları değiliz, kanunların da şeriata göre yeniden düzenlenmesi taraftarıyız.", onu da anlarım ama adama "yavaş gel, saçın başın dağılmasın" demezler mi?*