üniversitelerdeki başörtüsü taktırmama dayatması

devletin varsayımlar üzerinden yola cıakrak ''türbasn takmak seriati getirebilir demesi ve türbanı yasaklaması ve bunu dayatması. üzülerek gorüyorum ki aslındaoldukca kültürlü olan kişiler olabilir diye bu yasagı savvunuyor üzülüyorum o halde bir sorum olacak?

şimdi bu insanlar bir varsayım üzerinden yola cıkıyorlar belki dedikleri gibi de olacak bunu bilmiyoruz ama varsayım üzerinde cıkarsak bu insanların soyle bir yasaya destek vermeleri lazım.

efendim otobanlar da en yüksek hız limiti 130 km* ama arabaların hepsinde ibre en az 150 km falan üst sınır 300 km ye kadar cıkıyor sonrasında insanlarımız trafik kazalarına kurban gidiyor. 1 yılda terore verdigimiz sehitten cok trafiğe sehit veriyoruz * . o yüzden arabalarda en fazla ibre 130 olacaktır bu ibreden yüksek ibresi bulunan araba firmalarına satıs izni verilmeyecektir. cünkü insanlarımız bu arabaları alıyor hız yapıyor kazalara sebep oluyor insanlar ölüyor. mantıklı degil mi? bu yasa ne kadar mantıklı ise bu yasa ne kadar olabilir ise türban yasagı okadar mantıklıdır o kadar olabilirdir.

bu soruya mantıklı bir cevap verecek kişi var ise bekliyorum?

edit: eksi veren arkadas senden ricam eksi verdikten sonra şu olayı bir acıklasan? nasıl oluyor bu? mantık dyoruz işte al sana mantık. mantıklı bir acıkla bakalım var sayımlar üzerinden gidilince nasıl oluyor bu iş?