bugün

alevilerin namaz kılmaması

Kızılbaş Alevileri kendilerinden bile iyi bilen abi! lerin gelip uludağ sözlükte ahkam kestiği olaydır. Abi! miz herkesi senin benim bilgi seviyemde sanıyor belliki adam kapıyı görmeden makamı kapacak. Adamlara makam desen TSM makamlarımı abi der.

işin komik tarafı bunlara bir de aleviler oruç tutmaz, aleviler camiye gitmez alevilere kız vermezler peki niye gibi absürd saçmalıklar yazanlar eşlik eder.

Aleviler oruç tutar hemde öyle bir tutarki sen tutmaya kalksan o orucu ilk gün sonu hastaneye kaldırılırsın. Su yok, et yok, elma armut vs gibi etli yiyecekler yok çay veya ayranı kana kana içmek yok çay kaşığıyla tek tek içeceksin madem fakirin halini anlayacaksın öyle göstermelik akşam halil ibrahim sofrasında iftar edeceğin orucu tutmazsın gece ay tepeye çıktığında başlarsın oruca ertesi gece gökyüzünde yıldız sayısı 12 olunca iftar edersin. Bir de 48 perşembe orucu vardır ki alevilerin çoğu bile bugün bilmez bunu.

Cami muhabbeti insanlara en başında öğretilen allah her yerdedir. Her yerde olan allah'ın belli bir mekana ihtiyacı yoktur. ben nerede olursam olayım orada allahımı anarım allahın kuluda gelip sen niye camiye gelmiyon hıııı seni gidi seni diyemez.

mumsöndü denen şeytanın bile tiksineceği o iftiradan dem vurmuş birisi malum insan kendisinin yaptığını başkasına yakıştırırmış. Hayır bi de bu adam müslümanım diyor iftiranın allah katındaki cezasını bilmeden. Güner ümit denen şahs-ı zerzavat yok oldu gitti tutunabildimi bi daha. Neyse konuşmayayım daha fazla...