bugün

makyaj yapmasını bilmeyip makyaj yapan kadınlar

makyaj nasıl yapılır acilen öğrenmesi gereken kadınlardır, diyerek entrymde asıl söylemek istediklerime geçeyim hemen.

makyaj bir kadını prenses gibi de gösterebilir, ucuz bir orospu gibi de.. o yüzden evde yapılacak denemelerle makyaja elinizi alıştırabilirsiniz. makyaj yapmasını bilmeyen kadınlarda gözlemlediğim genel yanlışlar;

*kırmızı ruj tonunun yanlış seçimi: kırmızı çok iddialı bir renktir. uygulanacak olan ton doğru seçilmezse palyaço gibi görünebilirsiniz. birde koyu renk rujlar dudakları ince gösterdiği için ince dudaklara sahip kızların kırmızı ruju tercih etmemesi önerilir ama "yaa bananee ben kırmızı sürücem" derseniz daha açık renk bir kırmızı renk tercih edebilirsiniz. birde, -bence- kırmızı ruju günlük makyajda kullanmazsanız hoş olur. gece makyajı için daha ideal bir renk olduğunu düşünüyorum. gündüz daha soft, pembe gibi renkler daha hoş durmaktadır. kötü bir uygulaması için;

(bkz: beyonce knowles)
http://img111.imageshack.us/img111/9867/10817922.jpg

doğru uygulamaları için;
http://img111.imageshack..../redlipstickcelebrity.jpg

*pudra, fondoten kullanımının abartılması: pudra kullanımını öğrenmesi gereken bir sürü hatun var ne yazık ki. bunun dozunu bilmek için güzellik uzmanı olması gerekmiyor bir kadının. pudra ve fondoten yüze sürülür anacım. memelerinize, ensenize sürmeyin şunları.
yanlış uygulamaları için;

http://img111.imageshack....eblackdahlialapremier.jpg

*eyeliner kullanımının abartılması: eyeliner sürülmesi çok zor makyaj malzemelerindendir. iyi sürebilmek için elinizin titrememesi lazım. birkaç kez sürüp deneme yaparsanız doğru şekilde sürebilirsiniz. kötü örneği için aklıma ilk gelen kişi tabii ki de amy winehouse!

http://img510.imageshack.us/img510/2756/46882733.jpg

doğru uygulaması;
http://img510.imageshack....iquid20eyeliner20pic1.jpg

*far kullanımının abartılması veya renginin yanlış seçimi: mavi farı örnek vermek istiyorum hemen. kahverengi gözlü bayanlar ve koyu tenli bayanlar mümkünse bu renk farı tercih etmesinler. yani çok kötü duruyor. yeşil gözlü bayanlar da kullanmazsa iyi olur aslında. sadece mavi gözlü hatunlar sürsünler mavi farı. en iyi onlarda duruyor. bir sürü renk var, sizin göz renginize uygun şeftali tonları, toprak tonları, siyah gibi bir sürü tonlamalarla göz renginizi daha iyi vurgulayabilirsiniz. mavi veya lila rengi fardan uzak durun.

kötü uygulama için: (güzelim biraz daha sürseydin şirinler kadrosuna alacaktım seni)
http://img510.imageshack....img510/548/4218239395.jpg

iyi bir uygulaması için;
görsel

*allık kullanımının abartılması: yanakları renklendirmek için kullanılan allık kullanımı abartıldığında ortaya komik bir görüntü çıkar. yanaklar, palyaço gibi durur. allığın rengine göre, sanki az önce 3-5 tokat yemişsiniz gibi de gözükebilir. doğru kullanılmadığında ortaya komik bir görüntü çıkar.

kötü uygulama için:
görsel

doğru uygulama için:
görsel

makyaj önerilerim devam edecek..