mezarlikta dolasmak

ilk bakista mezarlik bekcilerinin yaptigi is olarak düsünülür. hayir efenim bunu hobby olarak yapanlar da var. belki psikolojik bir rahatsizlik gibi gelebilir.
Asli sudur. Öyle her mezarlikta dolasilmaz. Adama satanist derler. Özellikle ölülerine deger veren kisilerin bütünün yaptirmis oldugu mezarliklarda dolasilinir. Kafa dinlemek icin giderler bu kisiler. Cünkü sessizdir, sadece börtü böcek, kus sesleri esliginde, yakilmis mum isiklari ve ciceklerin güzellikleri izlenir.

Köpegini, cocugunu gezdirmeye bile gidenleri vardir. Kimisi icin bir hobby halini almistir. kapidan girer girmez bir huzur dolar, mezarlik sehir icinde bile olsa bir anda sehirden uzaklasir bünye. Hafiften esen rüzgarin etkisiyle sallanan agac dallarinin cikarmis oldugu hisirtilar ise cennetten gelen mutluluk cigliklari gibi olur.

Yasli kisilerin cogunlukta oldugu bu mekanda, bir cok genc de bulunur. Sevgilisini koluna takmis, gülümseyerek birbirlerine birseyler söylerler. o aksi, inatci yaslilardan ise eser yok; kendileri gitmis yerlerini anlayisli, akli basinda, bastonlu, gülümseyen tatli, ihtiyar amcalar veya neneler almis. Herkes birbirini selamlar, hatta tanisip beraber bile dolananlar, yürüyemeyen yaslilara yardim eden genclerin bolca bulundugu bir yer olup, hayaller dünyasinin bir kac hektarlik cesetlerin gömüldügü yer.

(bkz: sözlük yazarlarinin itiraflari)