bugün

trt 6 ya karsi cikan zihniyet

kült düşüncelere sahip, aşırı muhafazkar zihniyettir bu.
kürtlerin tvlerinin olması bu ülkede sanıldığı gibi bölücülüğü tetikleyecek faaliyet değildir. roj tvye muhtaç olan insanlara sunulan güzel bir alternatiftir bu aslında. biraz seçim malzemedir ama yinede bazı tabuları yıkmış bir harekettir trt6. bu ülkede yasalar var,rtük var. bu ülkede hangi dilin tv si olursa olsun bölücü yayın yapıldığında cezası neyse görür zaten.bu konuda endişe etmek yersizdir,ki bu bir devlet kanalıdır.yayın formatıda bellidir.
milliyetçilik milliyetçilği doğurur. ülkemiz etnik çeşitliliğiyle milliyetçiliğin ters tepeceği bir yapıya sahiptir. bugun 21. yuzyılda hala eski dunya milliyetçiliğiyle bir yere varamayacağımızı anlamak lazım. artık devir birçok ırkın milliyetçiliği bir kenara bırakıp ülke için yurt için birşeyler yapıp ülkenin daha iyi yerlere gelmesi için çalışması zamanıdır.keşke hala bu köhne muhabbetleri konuşmasakda sanayimizin,ekonomimizin,sanatımızın ve diğerlerinin ne kadar iyiye gittiğinden bahsedebilsek.ama gerek bu köhne tartışmalar, bu gereksiz kült muhabbetleri aşamadığımız için hala kendi yağıyla bile zor kavrulan,krizin teğet geçtiği veya derinden vurduğu bir ülkeyiz.
dünyanın birçok şeyi aştığı bu dönemlerde bizde bu tartışmaların olması hala üzücü.aydınlanan dünyada zorla kimi türk yapacağız hala anlamıyoruz.ama bulgaristanda turklerin hakkı elinden alınınca,türklere laf edilince ayağa kalkarız o ayrı.kendi sınırımızda olunca farklı.bugun almanyadada türk kanalları var.onları kapatınca ayağa kalkar ama bu zihniyet.kardeşliğin binlerce yıldır yaşandığı bu topraklarda bozulan kardeşliğin düzelmesi,bu zihniyetlerin değişmesi ümidiyle...