bugün

11 nisan 2024 olympiakos fenerbahçe maçı

şüphesiz ki atatürkçü duruşundan taviz vermeyen, türk takımı fenerbahçe'nin kazanmasını arzuladığım serinin ilk maçı.

size biraz olimpiakos hakkında bilgi vereyim. ona göre taraf tutarsınız.

olimpiakos, Türk Düşmanlığını ön planda tutan bir Yunan Kulübü.

Kulübün Kurucuları 9 Eylül'de izmir'de denize döktüğümüz Yunan Subayları.

Olimpiakos'un maçlarını oynadığı stat; Karaiskakis Stadyumu. Stadyum ismini Georgios Karaiskakis'ten alıyor.
görsel

Georgios Karaiskakis; Teselyalı bir keçi çobanıdır.
işte bu Teselyalı keçi çobanı henüz 20 yaşına girmeden eşkıya Antonis Katsantonis'in yanına girer, Katsantonis ona kol kanat gerer, abilik yapar ve birkaç yıl içinde Katsantonis'in sağ kolu haline gelir.

Gel zaman git zaman, Yanya Valisi Tepedelenli Ali Paşa bu Sarakatsani çetesine operasyon düzenler, eşkıya başı Katsantonis ve yardımcısı Karaiskakis yakalanır.
Keçi çobanı Karaiskakis, Katsantonis'e ihanet eder, çeşitli soytarılıklar yaparak Tepedelenli Ali Paşa'nın gözüne girer, ona yıllarca abilik yapan eşkıya Katsantonis'in ise kemikleri balyozla kırılarak işkence ile öldürülür.

Tepedelenli Ali Paşa'nın emrine giren Georgios Karaiskakis, hain Tepedelenli ile birlikte Osmanlı'ya karşı isyan başlatır.
Osmanlı Devleti, isyancı vali Tepedelenli Ali Paşa'ya karşı ordu gönderir ve Tepedelenli'nin isyanı bastırılır, tabi bu esnada Georgios Karaiskakis her zaman yaptığı en iyi şeyi yapar ve topuklayıp kaçar.

Ardından 1821 Yunan isyanına katılır.

Yunan isyanı sırasında bir kuşatma sonrasında yine kaçarak Türk Askerlerinin dokunmayacağını bildiği bir Manastıra sığınır ve bu sayede yine kurtulur, korkak Georgios Karaiskakis her topuklayışında kendisine yeni hikayeler uydurur ve sürekli taraftar toplar.

Osmanlı'ya karşı tek galibiyetini Aracova Muharebesinde elde eder, zaten burada da mertçe savaşarak değil bir baskınla galibiyet elde etmiştir.

Çekirge bir sıçrar iki sıçrar misali, Georgios Karaiskakis nihayet Atina Akropolünde Osmanlı Ordusu tarafından kapana kıstırılır, burada yine kaçmaya çalışırken vücuduna isabet eden bir kurşunla yaralanır ve ölür.

Her yoldaşını satıp saf değiştiren, her muharebeden kaçan, canını kurtarmak için mertçe savaşmak yerine kiliselere, manastırlara sığınan, kadın çocuk demeden masumları katledecek kadar adi bir korkak olan işte bu Georgios Karaiskakis, Yunanistan'ın milli kahramanıdır. Adı Yunanistan'da caddelere, bulvarlara, stadyumlara verilir.
Olimpiakos Kulübünün mabedi olan Karaiskakis Stadı da ismini işte bu kişiden alır.

Bir yanda Atatürk'ün kulübü Fenerbahçe, diğer yanda tabansız Karaiskakis'in takımı Olimpiakos...

Futbol Asla Sadece Futbol Değildir.

Türk'ün Gücü ile Ezin Çocuklar...