bugün

emekliler ek iş yapsınlar diyen mhp li vekil

aklı kıt insan söylemidir. sayın vekil kusura bakmasın artık.. diyelim ki emekliler işe başladı tekrar.

birincisi ; sen bir işveren olsan misal x işini 30 yaşındaki birisi de yapabiliyor y kişisi bir emeklide yapabiliyor diyelim. sen en az asgari ücret verip üstüne sigorta primi ödeyip 30 yaşındaki kişiyi mi alırsın yoksa en basitinden sgk primi ödenmeyecek emekliyi mi alırsın ? sgk ödemediğin için asgari ücretin altına da çalıştırabilirsin çünkü yasal olarak başın derde girmez kaydı yok adamın. ee adamda keyfinden tekrar işe girmiyor ihtiyacı var o yüzden bu ağır şartları kabul edecek seve seve..

ikincisi ; işverenler emeklilere yönelince gençler iş bulmakta daha da zorlanacak malum. işsizlik oranı artacak dolayısı ile işsizlik yüzünden suç oranı da artmaya başlayacak. insanlar karınlarını doyurmak için paraya ihtiyaç duyuyor. uzun süre işsiz kalan bir insan bir de ailesi falan varsa nasıl bir ruh haline girecek ?

üçüncüsü ; ulan bu emekli adam hali hazırda en az 25-30 sene aktif olarak çalışmış primleri ödenmiş ve emekliliğe hak kazanmış. sen bu adama "ölmek veya sürünmek istemiyorsan emekli maaşın haricinde gir bir işe çalış" derken hiç vicdanın sızlamıyor mu.. sen iktidar veya iktidar ortağı olarak bu insanların şartlarını düzeltmeye çalışacağına adamlara bize ilişmeyin gidin köle olun diyorsun resmen.

bu bildiğin sömürü düzenidir. bugün suriyelilere afganlara ses çıkartmayanların yüzde 60 ı ümmetçilikten beyni yanmış cahil kesim ise kalan yüzde 40 ı da işverenler. işverenler suriyeliler gitsin istemez çünkü ucuz iş gücü olarak kullanıyorlar bunları. ne sgk dertleri var ne 30-40 bin lira maaş ödeme dertleri. karın tokluğuna 10 ar 15 er suriyeli alıyorlar 5 tane türk işçi çalıştırmaktan daha fazla kar ediyorlar. vicdanınız kurusun lan sizin..