bugün

dolmabahçe sarayındaki altın vazoların kaybolması

Çok oldu onlar kaybolalı.

2 bi kapıda, 2 başka kapıda toplam 4 vazo. Altın değeri başka konu, sanat değeri bambaşka konu...di mi, bi van gogh tablosunu, bunun üstünde 12 gr sarı renk, 21 gr kırmızı 35 gr kahverengi var, diye değerlendirmiyosun, bu da aynı... tablonun renk değeri 35 euro ediyo, demiyosun, sanat değeri, oturuyo kurul bisürü parametreyle tabloya değer biçiyo...zank diye 75 mio euro oluyo o.

O şekil bakarsak, bi tane vazo 250 mio euro olsa, ki sadece "altın" değeri 7,5 8 mio euro ediyo, 250'den bile pahalıdır bi tanesi...1 milyar euro'luk hırsızlık o. En az!!

Yakında british museum da falan sergilenmeye başlar...hak da iddia edemezsin, siz sattınız bize, biz de şu kadar milyon sterlin para ödedik der adam.

Italyan işadamı bugünkü parayla 1 milyon euroya stradivarius keman satmış ya almanya'ya... 1892 mi ne yılında....bugün italya ,siz bizi kazıkladınız o kemanın değeri 35 40 milyon euro, verin kemanı bize, diyo...almanya'da satmasaydın kardeşim, keman artık alman malı, avucunu yalarsın sen, diyo...

E aynı şey işte...türkiye avucunu yalar!!...toprağını sattığı gibi "tarihini" de satan millete acınmaz, ancak "oh olsun gerizekalılar" denilir.