enflasyon 3 temmuz dan itibaren düşmeye başlayacak

damat bakan albayrak geldi "yok canım bu kadar da olmaz" dedik.

https://www.youtube.com/watch?v=fuGfdm01QFs

bir iş insanı neden vergisini ödeyemez de vergisi silinir? vergisini ödeyemeyen bir sanayici ve üretici şu an içinde olduğumuz durumu yaşayacağımıza dair tüm uyarılara rağmen neden vergisini ödeyemediği siyasi-idari sisteme neden övgüler düzer?
sn. bakanı enerji bakanlığından biliyoruz diyor.
enerji maliyetinin üretici sanayici için ne olduğuna-nasıl etki ettiğine değinmeyeceğim. enerji maliyetini (elektrik, benzin, mazot vb) dolar olarak avrupa-dünya standartlarına mı getirmiş de önümüzü görüyoruz diyor?

hatırlayın... 2017 senesi ve sonrası başlayan 2018 de tavan yapan konkordato furyasını. 2000 dolayında şirket konkordato ilan etmişti. keskinoğlu tavukçuluk, hotiç, yeşil kundura gibi sektörde önde gelen firmalar tek tek konkordato ilan ediyorlardı.
sadece bunlar mı?
devlete iş yapan firmalarda konkordato ilan ediyordu. bakınız: çamlıca tepesine yapılan kule inşaatında görev alan firmalar.
ne oldu?
konkordato ilan etmek bir sorun mu oldu, yasakla kurtul. öyle de yapıldı.

hele ki sonra gurme bakan nebati... bakan halkın et yiyememesini damak zevkine bağladı. ekonomik politika ve programları açıklamak için dediği söz "gözlerime bakın" oldu. önceden damat bakanın söylediği "sana ne dolardan, dolarla mı maaş alıyorsun" sözünü unutturdu.

akp tarafından uygulanan yanlış ve tutarsız politikalar (ekonomide ali babacan ile başlayan) hatalar silsilesi devam ediyor. bakan şimşek'in açıklamasına bakınca neler yaşayacağımızı az çok tahmin edebiliyorum.

yaşanan enflasyonun mal ve hizmetlerde ki fiyatlara gerçek etkisini temmuz ayı gibi göreceğiz. asıl etkiyi de eylül-ekim ayında yaşamaya başlayacağız.
örn: mazotun 30 lira olduğunda ki tarım ürününün üretim maliyetinde gübre, ilaç, işçilik, makine, elektrik, seracılıkta kullanılan ambalaj-kasalama ve iklimleme (örn: seralara çekilen branda, cam b korumalar, sulama araçları vs) düşünülürse... şimdi mazot 40 lira ve diğer maliyetlerde en az %80 arttı.
pazara çıkan ayşe teyze 2022, 2023 ile şu an 2024'e bakıp enflasyon düştü mü diyecek?