bugün

sokak köpeklerinin itlaf edilmeleri

ülkemizde artık gereklilik halini almış durumdur.

köpekler, dünya üzerinde en çok insan öldüren 3. hayvandır (1. sırada sivrisinekler, 2. sırada da zehirli yılanlar var) yani insanlık adına büyük tehlike teşkil etmektedirler. modern ülkelerde, sokakta başıboş köpek diye bir sorun yoktur. sokakta eskaza köpek bulunursa profesyonel ekip tarafından yakalanır, barınağa götürülür, 10 gün sahiplenilmesi için bekletilir, 10 gün içinde sahiplenilmez ise uyutulur.

zalimce geliyor kulağa ama aslında düşününce asıl zalimliğin, bu hayvanların sokakta sersefil bir hayat sürmesini istemek ve bu sefil hayatlarını sürdürmek için uğraşmak olduğu anlaşılabilir. sokaklarda yaşayan başıboş köpekler, insan ve başka canlılar için de tehlike arzettikleri gibi, kendi yaşamları için de aslında bu zor hayatı yaşamaaya zorlanmaları insancıl değil. yiyecek bulma mücadelesi, arabaların altında ezilmeleri, soğuk havalarla mücadele... sokaklar bu hayvanlar için kötüsü.

10 milyon başıboş köpekten bahsediliyor. bu kadar başıboş köpeğe iyi bir yaşam sunabilmek için barınakların inşası ve işletilmesinin ne finansal olarak, ne de fiziki olarak mümkünatı yoktur. kısırılaştırma deseniz 10 milyon köpeğin kısırlaştırılması için ne yeterli finans ne de yeterli veteriner personeli, bırakın ülkemizi, dünya üzerinde süper güç devletlerde bile yoktur. bu nedenle itlaf, en iyi çözüm olarak duruyor.

çin'de köpek eti gıda olarak da değerlendirildiği için ihracatı da düşünülebilir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar