bugün

sözlük ateistlerine çok mühim bir soru

Ben de diyorum ki verdiğiniz sayısal örnekler araştırma evrenini kapsamıyor. Araştırmalarda evren ve örneklemler vardır ve araştırmacılar yaptıkları araştırmalarının örneklemleri evrenlerine genellenebilirliklerine göre eleştirilirler. Sizin örneklerimizin genellenmeyi bırak bahsi geçen evrenden başka diyorum. Siz elma tanesi ile büyük bir armutu hesaplamaya çalışıyorsunuz. Daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Ben felsefeden zerre anlamam hatta eşim bile hayıflanır felsefeden anlamamama. Her düzgün ve kendinden emin konuşanı ‘uçuk felsefeci’ ilan etme geçen yüzyılda kaldı sanıyordum. Kendimden emin konuşuyorum çünkü kendimden eminim. Sizin bilimle gel dediğiniz istatistik benim hayatım. Ben ömrümü akademiye verdim diyorum siz ne diyorsunuz. Burada eğitim seviyemizi ve aldığımız dersleri hatta akademik çalışmaları mı tartışalım? Yani onu da tartışabiliriz tabi de sizin aleyhinize mi olur lehinize mi bilemedim.

Marvel evreni mi? Bilim konuşuyorduk sanıyordum. Çok evrenler teorisi örneğiniz gerçekten marvel mi olacak? Sözün özü kanıtladığınız hiçbir şey olmadığı gibi beni vurmaya çalıştığınız yer de oldukça komik. Bilim konuşalım diyorsunuz iki lafınızdan biri ‘biz sizin gibileri çok gördük’. Hayır görmemişsiniz, keşke biraz görseydiniz de o bozuk ağız yapınız biraz düzelseydi inandığınız dinin emrettiği gibi.
güncel Önemli Başlıklar