bugün

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

Sabah kalkıyorum ve kendime geliyorum. Belki bir şeylere bakıyor bir şeyler atıştırıyorum. iki üç insanla konuşuyor yalnızlığı gideriyorum. Bol bol gülüyor çoğu şeyi alttan alıyorum. Seviyor ve öyle ya da böyle seviliyorum. Çabalıyorum, değiştirmek istediklerim üzerine uğraşıyor deniyorum. Yoruluyorum. Gerçekten Yoruluyorum ama değecekse yorgunluk bile olsun diyorum. Kırıyor kırılıyor ve bir şekilde düzeltiyorum. Hayır, aslında bunu neredeyse yalnızca kendimle yapıyorum. Stres oluyorum, avutulmak istiyorum ve belki avutuluyorum da. Nefret ediyorum, ardından tekrardan seviyorum. Pişman oluyorum ve pişmanlığı da biraz geçiştiriyorum. Günüm iyi ya da kötü geçiyor işte ancak sonra herkes uyuyor, kimse yazmıyor veya işleri oluyor ve kendimle baş başa kalıyorum. Öyle yorgun hissettiriyor ki. Öyle eksik. Öyle kırgın. Öyle oyuncu.
Bunların hangi olaya tam anlamıyla karşılık geldiğini bile bilmiyorum düzeltmek isterken.
Evet diyorum, işte kendinle baş başa kaldın tekrardan. Kemiklerim, başım ağrıyor; kulaklarım duymak, gözlerim görmek, dilim konuşmak istemiyor.
Susuyorum.
Ve aslında bağıra bağıra konuşuyorum.
Her şey zihnimde canlanıyor. Öylesine nefret ediyorum ve Öylesine ölesiye sürecekmiş gibi geliyor ki. Kendi kendimi tutuşturuyor yakıyorum. Aslında daha çok yazmak istiyorum da buna bile müdahele ediyorum. Yalnızca böyle olması gerekiyor.
Düzelecek, belki parça parça görünecek ancak yine de kullanılır hâle gelecek diyorum. Neyin kullanılır hâle geleceği zaten meçhul. Öyle ki genelde de yalnızca söylemekle kalıyorum. Tuhaf.