bugün

evlenmekten korkan erkek

türlü sebepleri olabilecek erkektir.

--spoiler--
gerisini okumazsan okuma ben kendi sebeplerimden sadece birini yazıyorum, genel geçer mi bilmiyorum yani.
--spoiler--

niçin korkmalı bir erkek öznel olmadan, nitel olmadan, nicel sayılara dayanarak? evet düşündüm. onlarca istatistik yapabiliriz. lakin ben birine kafayı taktım.

bir kadın evlenmek için erkek aradığında veya erkekleri o gözle sorguladığında ilk önce "parası var mı" veya "varsa ne kadar var", "olan bana yeter mi" sorusuna göre erkeğin diğer özelliklerine bakmaya başlıyor. daha bu ilk üçlemeden geçemezseniz, kadının size evlenilir mi diye bakması olasığı kalmıyor.

ben bu ikiyüzlülüğe kılım hocam. düşünün bir erkek evleneceği zaman para pul aramaz. sevebilir mi, ömür boyu sevebilir mi ona bakar. nasıl incelerseniz inceleyin rakamlar hep bunu gösterir. para için evlenen erkekler istisna olacak kadar azdır. lakin kadın kısmına bakarsan oran çok büyüktür.

--spoiler--
lan bi dinle amk. bir oku önce. uzun ama oku. sonra karar ver.
--spoiler--

para için evlenen, parası daha çok diye ihtimaller arasında seçme önceliği belirleyen kadınların oranı hakikaten fazla. kimse kadın olduğu için savunmaya geçmesin. biz uzaylı değiliz. görüyoruz amk. hatta senin de osurduğunu biliyoruz. salak değiliz.

e şimdi hani kadınlar ince ruhluydu? hani duygusallardı? ulan evlilikte sevgi arayan benim. ince ruhlu neden sensin? eşitlik diye bir olay çıktı. -ama değişik bir olay lan bi oku hemen atlama. oku bi.- ağır işe gelince centilmenlik yutturmacasına erkeğe iteleme durumları hep var. buna itirazımız yok. ama sorumluluk alanında da bu yutturmaca var. ben seni döveceğim demiyorum ki zaten. konumuz evlilik. şimdi sen parası çok olanlar arasından tercih yapıyorsun. bir yuva kurarken beraber kuralım mantığın baştan iflasta. çünkü para arıyorsun. önceliğin bu. e haspam eşitliğe noldu? ekonomik özgürlük işin bitince dehlemek için mi bizi? e ben sana nasıl güveneceğim? nasıl korkmayacağım evlilikten? hiçbir erkek bir kadınla evlendiğinde kafesledim demez. çünkü kadını değerlidir. orta konuşmalarına meze etmez onu. ama zengin koca ile evlenen kafeslemiş oluyor. bu tarz kavramlar zaten bir günde oluşmadı. bakış açınız bu evliliğe.

inkar etmeyin amk. eksi basarsınız çok çok. ama korkumuzu böyle yok edemezsiniz.