bugün

akp nin esnafa 1 tl siftah parası dağıtması

amerika'da bölge yargıcı james c. paine (florida, bölge mahkemesi yargıcı - us district judge) miami'de fedaral bürolar birliğine 1991 yılında yazmış olduğu karar açıklamasında (uyuşturucu davalarında) çarpıcı bir tanımı vardır ve '20’li ve ’30’lu yıllarda ABD’deki yüksek suç oranı alkol yüzünden değil onun yasaklanması yüzündendi. Bugünkü suç oranlarının yüksekliği de uyuşturucu yüzünden değil, onunlar ilgili konulan yasaklar yüzündendir" der.

insanın aklı mantığı ve etik değerleri terk etmesinde iki etken durum vardır.
kontrolsüz - yasa dışı alınan uyuşturucu ile cehalet.
kontrolsüz şekilde alınan uyuşturucu etkisi insan davranışına akıl zeka ve beyin üzerinde yaptığı tahribat malumunuz ve cehalet ile aynı semptomları gösterir.

tabi ki uyuşturucu maddeler içinde (etkin maddelerine değinmeye gerek yok) afyon, morfin, eroin, kokain, esrar, kodein, barbituratlar, trankizanlar, sedafifler, metadon, uçucular vb ve cehalet içinde de din, ırk, kimlik, ideoloji vb sayılabilir.

bunlar size kel alaka konu dışı gelebilir ama insanın aklını ve doğasını inkar eder davranışının nedeni incelediğimizde ülkemizde yaşananlar bir insanın ne cehalet ne uyuşturucu etkisi olma semptomlarına uymuyor.
bazı olaylar var ki bunu uyuşturucu veya cehalet ile açıklamak bile imkansız.
bu örnekte olduğu gibi, eğer doğru ise; akp gençlik kollarının esnafa 1 lira siftah parasını dağıtması anca muhalefetin (chp iyi parti saadet hdp vb) gençlik kollarının yapacağı bir harekettir.
içinde bulunduğumuz ekonomik sosyal durum düşünülürse bir iktidar partisinin gençlik kollarının yapacağı şey değil de muhalefetin yapacağı eylemdir.

birileri bu arkadaşların kulağına "oğlum, siz ne yapıyorsunuz ya? siz iktidarsınız" diye fısıldaması lazım.
yok yok...
megafon ile "alooooo! siz iktidarsınız!!" kulaklarına bağırması lazım.