bugün

büyük istanbul depremi

Naci Görür: istanbul'da 7'nin üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 80'lere çıktı. istanbul depremi de Maraş depremi gibi eli kulağında. istanbul'da deprem olduğunda, Maraş yöresindeki depremden daha fazla hasar alırız. izmirden de endişelerimiz var. Demiş.

Bu adam kahramanmaraş depreminden öncede orada deprem bekliyoruz demişti. Eğer istanbul depremide hiç ara vermeden olursa artık diyeceğim ki ya haarp ve millenium challenge olayı gerçek ya da Allah bizi helak ediyor, başka bir açıklama bulamadım. Büyük deprem dediğin olay bir ilde olur onu bile atlatamazsın, 10 ili etkileyen 2 deprem oldu birde istanbul izmir depreminden bahsediliyor allah sonumuzu hayr etsin.

(bkz: millenium challenge 2002)

Edit: depremi bir yere bağlamazsın da bütün ülkede deprem oluncada bir yere bağlayabilirsin ya. Koskoca 10 il onu gectim bak onu bir yere bağlamıyorum olabilir diyorum, ama istanbul ve izmir gibi iki büyük ilde de üst üste deprem olursa bir yere bağlanabilir hatta bağlamazsak abes. Evet.

Edit: gitmiş basit bir deprem videosu atmış. Deprem nasıl olur diye sormuyorum. Tüm ulkede eş zamanlı olarak deprem olması normal mi sıradışı mı bunu soruyorum. 10 ili etkileyen 2 deprem+istanbul+izmir bahsi geçiyor bu durum normal mi, var mı ülke tarihinde böyle bir olay? Böyle bir sey olursa türkiye'nin toparlanması çok zor.