bugün

eyt nin türkiye ye yıllık maliyeti 13 milyar dolar

suriyelilere var, yandaş iş adamlarına fazla fazla var, eşe dosta çoluğa çocuğa milyarlarca dolar var, saraya var, örtülü ödeneklere milyar milyar dolarlar var, 3 lira bedeli olan işler 10 liraya yandaşlara verildiğinde var.. herkese ve herşeye var ama kendi vatandaşına yok..

cidden bazı şeyleri anlamıyorum. belki zekam yetmiyor belki hayat tecrübem az kalıyor bilemem ama anlamıyorum. birbirine bu kadar haset güden birbirini bu kadar sevmeyen düşmanlık güden başka bir millet bilmiyorum, tanımıyorum. eyt kararı açıklandığından beri sosyal medya yıkılıyor. yazılanları bir görsen bu eyt den yararlanacak olanları ellerine geçirseler kurşuna dizecekler o kadar kin ve nefret söylemleri dönüyor 2 gündür. ulan muhtemelen tüm şartları sağladığım halde ben kapsama giremeyecem ama girecek olsam bile banada 41-42 yaşımda emekli olmak mantıksız geliyor. bunun ideali 50 yaştır hep yazıyorum. ancak ben yararlanamayacak olsam bile yararlanacak olanlara da çemkirmiyorum. devletin sırtına yükmüş. adam 20-25 sene sigorta primi yatırmış veya adına yatırılmış bırak da ayda 3500 lira alıversin.

mültecilere gelince "verilecek tabi olmm adamlar aç mı kalacak ölsünler mi kardeşimiz onlar" diyen adamlar kendi vatandaşı emekli olacak diye "benimde sırtıma yük bindiriyor vatan hayinleri" diye çemkiriyor. 18-19 yaşında babasından harçlık alan çocuklar yazıyor "bizim vergilerimiz bunlara verilecek haram olsun" diye. ulan sen daha kendi poponu yıkayamıyorsun bir gün bir yerde çalışmışlığın yok ne vergisi verdin de isyan ediyorsun kamil. "avrupada emeklilik yaşı 65 ama yeaeaea"cılar var bir de. avrupadaki adam 90 yaşına kadar yaşıyor çünkü tüm hayatını "kaliteli" yaşıyor. ömrü veren allah ama senin burada bu şartlarda 65 i görebileceğin garanti değil mezarda mı emekli olmak istiyorsun..