bugün

davos 2009 panelindeki kriz

panel moderatörünün haksız yönetimi, perezin klasik yahudi şekliyle karşısındakini azarlar, küçümser şekilde konuşması ve sonuç olarak tayip erdoğan'ın bu tutumlara karşılık niteliğinde tavrı ve paneli terketmesi ile ortaya çıkan durumdur.

temelinde büyük ihtimalle israilin kendini aklaması için planlandığını düşündüğüm davos 2009 paneline tayyip erdoğan dur demiştir.

hiç burada avrupa duy sesimizi, bizde varız, eski osmanlı gibi geliyoruz siyaseti yapmayacağım, erdoğanı, akp yi hiç savunmayacağım. türkiye'yi temsilen orda duran başbakanımızın gösterdiği tavrın arkasında durup, durumu anlatmaya çalışacağım.

arada şunu da belirteyim, davos 2009'u baştan sona izlemeyen hiç yorum yapmasın!

israil cumhurbaşkanı peres 25 dakika boyunca çocuk azarlar gibi konuştu. bir erdoğana bir musaya dönerek, vücut hareketleriyle aşşağılayarak, sesini yükselterek, bağırıp, çığararak kendini aklamaya çalıştı. filistine para yardımı yaptıklarını belirtti, be adi herif ambargo koyduğun, giriş çıkışlarını kontrol ettiğin ülkeye para versen ne olur, vermesen ne olur. 24 saat evde duran çocuğun parası olsa ne olur, dışarı çıkıp istediğini alamadıktan sonra o paranın içine etmez mi? filistinin her gün 100 tane füze attığından bahsetti, yalanında bu kadarı yani. ne geziyor filistinin elinde o kadar füze, o kadar füzesi olsa savaş boyunca israile atmaz mıydı? bunlar gibi bir sürü yalanlar söyledi peres. konuşmasının sonunda da oturumdaki herkes neredeyse alkışladı, adam tam kendini temizleme, aklamak, israilin filistine saldırısını, insanları öldürmesini haklı çıkarmak üzereyddi ki işte orada erdoğan devereye girdi.

erdoğan yoğun ve haklı ısrarı üzerine zorla da olsa panel yöneticisinden sözü aldı, peresin 25 dakika boyunca bağırarak konuştuğunu, bana ve türkiye'ye bağırarak konuşamayacağını belirtti. peresin konuştuklarının yalan olduğunu dile getirdi. tevrattan örenekler vererek, dininiz bile yaptığınız şeyin yanlış olduğunu söyledi. dünyadaki yahudi yazar, önemli kişilerin israilin yanlış yaptığı hakkındaki konuşmalarından bahsetti. siz adam öldürmeyi çok iyi bilirsiniz diyerek peresin tansiyonunu iyice yükseltti. siyasi konuşmalarında yaptığı gibi perese dönerek sen bağırıyorsun, haksızsın ki bağırıyorsun diyerek anlayanlara! peresin haksızlık piskolojisi içinde olduğu için bu tavrı sergilediğini gösterdi.

Burada erdoğanın yaptığı tek hata davos benim için bitmiştir demesidir. ama sonraki basın toplantısında bu durumu düzelttiğini düşünüyorum. ayrıca davos başkanının erdoğanın tepkisinden sonra erdoğanla görüşerek illaki basın toplantısı talep etmeside aslında bizim haklı olduğumuzu göstermiştir.

bu olaylardan sonra tv lerde çıkıpta erdoğana yanlış yaptı, tavrı hatalıydı diyen kuş beyinli yazarların, öğretim üyelerinin nasılda babadan kalma siyaset yaptıklarını gördük. be şerefsizler erdoğanın tavrı hatalıydı diyorsunuz da peresin 25 dakika çocuk azarlar gibi bağırdığını, el hareketi yaptığını nasıl görmüyorsunuz. erdoğanın peresin bu tavrı karşısında el pençemi durmasını bekliyordunuz. haa pardon size ecevit gibi bushun, clintonun karşısında el pençe, iki büklüm duracak başbakan lazım, sizi öyle yönetecek adam lazımdı dimi.

moderatör erdoğanı resmen hırpaladı be, koluna, omzuna baskı yaptı, ulan sen kimsin kıçı kırık bir gazetecisin, götünün yerini bileceksin, bilmezsen bildirirler!

yok kardeşim, kim ne derse desin erdoğan haklı davrandı. şuana kadar dünya basını bile konu ile ilgili erdoğana olumsuz hiç bir şey söylemedi ama bizim basından bir kaç kişi bunu seçim propagandası olarak dile getirdi. ne salak adamlarsınız siz ya, o adam oraya akp olarak değil, türkiye başbakanı olarak çıkmıştır. ulusal basın akp başkanı değil, türkiye başbakanı erdoğan diye bahsetmektedir, görün artık bunu.

son olarak cnn türkün yaptığı büyük bir adiliğe değineceğim. peres erdoğanı telefon ile arayıp bu durumdan çok üzüntü duyduğunu, iki ülke arasında ilişkilerin iyi olmasını istediğini söylemiştir. bütün tv kanalları bunu alt yazı ile, flash haber olarak geçerken, cnn türkün diğer kanallardan 15-20 dakika sonra ancak alt yazı geçmiştir ve sadece peres erdoğanı aradı demesi düşündürücüdür, adiliktir!

hala israilin arkasında amerika var, şimdi amerika ve batılılar bize tavır alacaktır diyorlar. kormayın canlar korkmayın hiç bir şey olmaz. 1 mart tezkeresi onaylanmadığında amerika şimdi bizi cezalandıracak diyende sizler değil miydiniz? ne oldu amerika yada batılılar bişe yapabildi mi? hiç birşey yapamadı evelallah, korkmayın hiç bir şey olmaz, korkunun ecele faydası yok!