bugün

kuran ı kerim aldatmacası

Gerçekten biz, akıl erdirirsiniz diye, onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik. (YUSUF SURESi / 2)

Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda, bizimle karşılaşmayı ummayanlar, derler ki: "Bundan başka bir Kur'an getir veya onu değiştir." De ki: "Benim onu kendi nefsimin bir öngörmesi olarak değiştirmem benim için olacak şey değildir. Ben, yalnızca bana vahyolunana uyarım. Eğer Rabbime isyan edersem, gerçekten ben, büyük günün azabından korkarım." (YUNUS SURESi / 15)

yukarıda, kuran'ı anlamak için tesfire ve din alimlerine danışın diyen skolastik fikirsizler için kuran'ın kendisinden bir kaç ayet var.

önce kuran okunup, anlaşıldıktan sonra aynı zeminde olunacaktır.

muhammed bile kuranın dışına çıkmayın, bu kitap apaçık, derken; bu ümmetçi ve köle zihinliler; okuyanı ve anlayanı aptal, kendilerini akıllı kılarlar. bunu söyleyen anlıksızlar ve anlaksızlar kimin ne kadar eğitimi ve okumuşluğu olduğunu bilip bilmeden, (belki bir islam alimi ile konuşuyor olabilir, kimse burada yazan insanları tanımıyor) ayetleri ve meallerinin uyduruk olduğunu idda ederek, bunların google'den sadece kendisinin bulabileceğini ima edip ayakta duramayan iftiralar atmayı yeğliyor.

insanları kızdıran şey bu ayetlerin kuran'dan hiç değiştirilmeden aktarılmasıdır. aktarıldıktan sonra genellikle "burada şu demek isteniyor" gibi bir açıklama yapmaktan kaçınılmıştır. apaçık olan üzerine bir belirlenim dizgesi oturtulup, herkesin vardığı sonuç ortaya koyulmuştur. bu kadar can sıkmasının nedeni budur. "sen kim oluyorsun da bu çelişkileri ortaya çıkartıyorsun? senin kilon kaç? hiç hadis ve tesfir okudun mu?" gibi sıradan sorularla, ortada olan silinmeye çabalanmaktadır.

amaç; kuran değişmemiştir, bütün ilahi dinlerin inanaları aynı tanrıya inanmaktadır gibi tamamen yalan olan beyanlar ve bir insan elinden çıkma olduğu gün gibi ortada olan bir kitabı mukaddesin ortada olan şeylerini, gün yüzüne çıkarmaktır. inanların inançlarını etkilemek, zedelemek gibi bir amaç yoktur.

inanmak, mantığı gereği bilmemeyi kabul etmektir. gizli ve kişiseldir.