bugün

türkiye yunanistan savaşı

Olursa sadece Türkiye Yunanistan savaşı şeklinde olur.

Siz bakmayın Fransa'nın ve abd'nin atarlanmalarına, yapabilecekleri Türkiye'ye ambargo uygulamak (ki sonuçları bizim için çok ağır olur) ve yunana bol bol beleş silah akıtmaktır, o kadar. Doğrudan müdahale etmeleri düşük olasılıktır.

Böyle bir durumda yunanı nükleer silah dışında hiçbir silah kurtaramaz, savaş felaketleri ile sonuçlanır. Son anda alınan silahlarla Türk ordusunu durdurmaları mümkün değil.

Beni bilenler bilir. Böyle konularda hamaset gayretiyle yazmam.

Fakat dediklerim bugün için geçerlidir. Uçak, tank ve hava savunma sistemi meselelerini çözemezsek, deniz kuvvetlerimizi böyle kaplumbağa hızıyla (bir örnek: 20 yıllık akp iktidarı döneminde tek bir fırkateyn almadık veya yapmadık. Tcg istanbul'un inşası sürüyor ama silah ambargoları sebebiyle üstüne koyacak dikey atım sistemimiz bile yok. Üstünde çalışılıyor...) yenilemeye devam edersek ve yunan silah alımlarını yüksek tempoyla sürdürürse ilerisi karanlık. Türkiye'yi işgal edecek kuvvetleri yine olmaz ama ordumuzu durdurmayı ve bize ağır kayıplar verdirmeyi pekala başarabilirler.

Türkiye için en kritik aşama 6 adet alman U214'ün inşasının bitirilmesidir ki henüz biri bile bitmedi. Onlar tamamlanmadıkça Fransa ve abd müdahalesi olasılığı düşük de olsa sürecektir.

Saraylara daha az, silahlara daha çok para harcamalıyız.