bugün

japonlari deli korku filmi yapmaya iten psikoloji

genetik bir manyaklıktır..
zaten bu uzak doğu halkının kafa bi garip abi.. müşteriye bozuk para çıkmayınca ekmek bıçağıyla harakiri yapan bakkallar, karıyı kızı kapıda geyşa edip, bi de zarif görünsünler diye kızcağızların ayaklarına nal çakan aristokratlar, piknik yaparken bunların ülkeye topumuz kaçmasın diye uzaydan görülen tek yapıyı erlerine ördüren imparatorlar, saçlarını civciv sarısına boyayıp maç sonrası görüşlerini soran gazeteciye ''o değil de ben ibneyim ha, vurduruyorum baya.. herkesin haberi olsun..'' diyen hidetoshi nakata'lar.. hep bu sülalenin büyükleri.. böyle aklıbozuklardan da normal psikoloji sahibi yönetmen ve senaristler beklemek makul olmaz zaten..

piyasada ne kadar korku filmi varsa (ayakta kal dahil), hepsinin seneryo bu çekiklerden aparma... çoğu da orjinalleri kadar ürkütücü olamıyor.. herifler n'apıyor, n'ediyorsa sicim sicim osurtuyorlar korkudan adamı valla.. bi de tipler de falso ya adamların.. damla gözlü, minicik çeneli falan.. ırkçılık gibi olmasın ama sıfatları zigana balığını andırıyor.. adamın öz be öz anneannesi olsa yine tırsar, bi de korku filminde görünce etkiyi dubleliyor..

lan ne alengirli, ne gizemli, ne korkulu hayatlarınız varmış sizin be japon halkı! gören de mistik yaratıksız, hayaletsiz günsüz geçmiyor sanır! evden işe, işten eve bisikletle giden tiplersiniz.. kafanıza şapka niyetine abajur takmanız dışında bizim gibi adamlarsınız lan! ne bu ruhani dünyaya olan özlem, paslar.. kandırmayalım birbirimizi.. adam gibi romantik komediye falan dönün, yeter götümüzü attırdığınız.. aa..

not: ''bi kerem çin seddi'ni japonlar yapmadı..'' diyecek adam.. sana muhteşem bir cevabım var, japonların kökeni ile ilgili.. bilgili kaynaklı.. bak aklın uçacak, bi mesajına bakar..

not2: bi de bu entryi 'japon', 'korku filmi' veya 'hidetoshi nakata' başlığına yazabilirdim.. hatta çok kassam 'başlıkları alt alta okumak' başlığına bile oturturdum bir şekilde.. lakin.. lakin.. oh adamım çok zor..