bugün

pınar gültekin in kardeşinin ifadesi

ben de sırf "kesin" olan tek şey bu diye bunu yazdım sözlükte hep. tecavüz vs. iddialar hakkındaysa onlar kesin değil katil daha çok indirim için sıkıyor olabilir normal olarak demiştim ve mahkeme de o iddiaları sonuç olarak dikkate almamış kanıt olmadığı için.

şimdi ekşi'de hala adamın aldığı indirimi haksız bulanlar, şantajın bedeli öldürülmek mi diyenler var. ulan zaten değil de, şantajdan dolayı indirim olabilir çünkü bu gayet fazlasıyla ağır tahriktir. kimse serbeset kalsın demiyor zaten.

kadir şeker olayında ortada ne tahrik ne bir şey olmasına rağmen üstünde bir şey olmayan bi adamı kalbinden bıçaklayıp kasten cinayet işleyen bebenin serbest kalması gerektiğini savunan tipler, bu katilin yine karşı taraf kadın diye ortada alenen ağır tahrik olmasına rağmen tahrik indirimi bile almaması gerektiğini savunuyor. şantajcı bir kadının güldüğü bir fotoğrafı paylaşıp böyle haysiyetsiz, şerefi olmayan insanlara sempati besliyorlar. iki taraf için de geçerli ancak katili güzelleyen yok zaten. kadir şeker'e de bu a*tallar yüzünden alt sınırdan ceza verildi ve hala çıkma, kararın bozulma ihtimali gündem oluyor ara sıra.

eğer adamın biri bir kadına şantaj yapsaydı, kadın da 2-3 sene sonunda hala bitmeyen şantajlardan ötürü adamı öldürseydi serbest kalması normal olmazdı ama onun da tahrik indirimi alması normal olurdu çünkü bu tahriktir. adam da serbest kalmadı. olaylar 2019'dan geliyomuş anladıgım kadarıyla. 1+1=2 amk. ama twitter, ekşi sözlük, sjw yazarlarına göre 1+1=3 galiba.