bugün

ana yasa mahkemesinin islami bayramları anmaması

Sen önce “anayasa” yazmayı öğren cahil. kaldı ki "islami bayram" diye bir şey olmaz, onun ismi "dini bayram" dır. önce bunları öğren Sonra yüksek yargı organlarının özel gün kutlaması hususunu tartışırsın kendin gibi yetersizlerle. herif o kadar cahil ki türkçe yazılan yerde türkçe bilmemesini ayrıcalık olarak görüyor. o zaman git alman rus veya ingiliz forumlarında yaz kardeş kendin gibi multilinguistik insanlarla bizim gibi eksiklerle işin de olmamış olur böylece.

meseleye gelince;

diyanet işleri başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkında 633 no.lu kanun:

madde 1 – islam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; cumhurbaşkanlığına bağlı diyanet işleri başkanlığı kurulmuştur.

bu kanunun 1. maddesi islam dininin inançları diye başlar. Buradan yorumla "şehitlik" mertebesinin de islam dinine göre bir inanç olduğunu hepimiz biliyoruz.

gel gelelim anmadığı eleştirilen milli bayramlar, bu ülkenin kuruluşu, bağımsızlığını ilan edişine vesile olan kurtuluş savaşının sonucunda veya onun gölgesinde kurulan, ilan edilen yapı ve yönetimlere ilişkindir. kurtuluş savaşında da bu ülkenin binlerce evladı şehit olduğuna göre bu bayramlar da aslında şehitlerin gayretleri sonucunda milli bayram olarak kültürümüzde yerini almıştır. dolayısı ile diyanetin şehitlerin kanı ile sulanmış bu bayramları anmaması kuruluş amacı ile değil ancak siyasi gaye ile açıklanabilir.

konu kapanmıştır.