bugün

ana yasa mahkemesinin islami bayramları anmaması

türkiye cumhuriyeti anayasası madde 2:

türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

----------------------------------

yukarıda görüldüğü üzre tc anayasasında açıkça belirtildiği şekilde türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir.
laik bir devletin en yüksek yasal organlarından birinin de kandille, ramazan bayramıyla, kurban bayramı ile ilgilenmesi abestir.

ulu önder atatürk tarafından kurulan ve ilk başkanı mehmet rıfat börekçi gibi bir kurtuluş savaşı kahramanı olan diyanet işlerinin mevcut kadrolarının milli bayramlara duyarsız olmaları, milli şuura sahip olmayıp milli bir duruş sergilemiyor olmaları tamamen bu kurumun kansız yöneticilerinin ve mevcut siyasi iradenin eseridir.

ve milli bir hissiyatla bu toplumu manevi yönden birleştirici unsur olması için kurulan diyanetin bugün gayri milli davranışlar sergilemesinin ne savunulacak, ne de başka bir kurumla kıyaslanarak hoşgörülebilecek bir durumu yoktur.

diyanet işleri gibi ucube bir kurumla, devletin en yüksek anayasa organını aynı kefeye koyup "anayasa mahkemesi neden dini bayramları kutlamıyor ya" demek ise tamamen provokatörlüktür, provokatörlük değilse de cahilce ortaya atılmış bir troll denemesidir.

anayasa mahkemesinin ne olduğunu öğrenmek için tc anayasasının 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ve 153. maddelerine bakabilirsiniz.

bilgi sahibi olmadığınız konularda ukala dümbelekliği yapmayın burada...