bugün

yeni insanlarla tanışmak

hayatta en uyuz olduğum birkaç şeyden biri. diğerlerinden bir tanesini de sayayım da fikir sahibi olun. örneklemek gerekirse banyodan sonra kulak temizleyicisiyle kulak temizleyen titiz ev arkadaşına sahip olmak.

bazı seyahat acentelerinin tanıtım broşürlerinde görüyorum bu ibareyi. yeni insanlarla tanışma fırsatım oluyormuş seyahate meyahate çıkınca. bunun için illaki seyahat edip size para kazandırmam gerekmiyor ki. çık sokağa. milyonlarca tanımadığın insanla burun buruna geliyosun. hepsiyle teker teker tanış. hepsi de yeni. bazıları gıcır gıcır. yeni çekilmiş fotokopi gibi sıcacık ve mürekkep kokanları var aralarında. hem kendi osuruk kokunu duyup rahatsızık duymamak gibi hem de paran cebinde kalıyor.

ama sokakta yaparsan bu yeni insanlarla tanışma ritüelini manyak sanabilirler. durup dururken neden tanışıyoruz? tanıştık diye hemen sevişmemiz gerekmiyor halbuse. ama seyahat edersen amaç bu zaten. kimse garipsemiyor. mesela bir turist gelip fotoğrafını çekip çekemeyeceğini sorsa yadırgamazsın. ama alalade biri çıkıp "hoop birader basıver bakam şu deklanşöre bi" gibilerinden mıy mıy etse kavga çıkarırsın. turistler zaten yeni insanlarla tanışmak için seyahat ediyor sen kimsinki bir turist olmayarak foto talebinde bulunuyorsun?

altmetinle yedirilmek istenen şey seks burada bence... yeni insanlarla tanışmak maddeler arasında sayılıyor. ama dikkat et 3. sırada genelde broşürde. gizlenmeye çalışılmış, yemem. "yeni insanlarla tanışırsın lan işte, hatunlar, matunlar, gelsene, ruslar falan da var bildiğimiz sikersin yarağınla o güzelim cıvırları" mesajı yedirilmiş bu maddeye. altmetin seks, seks, seks... diye yırtıyor.

benim tavsiyem sırf bu maddeye kandıysan kerhaneye git daha ucuza gelir. tanışma gerginliğini de yaşamamış oluyorsun. kadın sana direk "aşkım" diye hitap ediyor. haa istersen onunla da tanış. o da insandır, o da yenidir. sana kalmış...