bugün

yangınları kürt halkına yıkmaya çalışmak

Şimdi eğri oturup doğru konuşma zamanı. Bu zamana kadar HDP veya PKK’yı kürtlerin temsilcisi olarak gören kişileri meydana davet etme zamanı. Yangınların sorumlusunun terör örgütü olduğunu inkar eden yoktur sanırım. Her neyse konuya göreyim.

Dün akşam saatlerinde Manavgat’a yakın bir yer olan tazı kanyonunundan arkadaşlarımla aracımızla dönerken üç veya dört noktada halkın yol kontrolü yapmasıyla karşılaştık. Bizi her defasında durdular bir iki kelime edip, devam edin diyorlar. Biz de devam ediyoruz. Suratımıza bakıyorlar, konuşmamıza bakıyorlar ve suçlu arıyorlar. Aradıkları şey pkklı olma potansiyeli olan Kürt. Evet bu işin eğrisiyle doğrusuyla gerçeği bu. Kürt avında adamlar. Yoksa nerden bilecek kim yaktı, kim söndürdü.

Sorumlusu canı yanmış, son çare sokaklara çıkıp sorumlu arayan halk mı? Kürtleri halka hedef gösteren PKK mı? Boşuna denmiyor bölücü terör örgütü diye. Açın gözlerinizi biraz amk. Düşmanımın dostu düşmanımdır böyle biline.

Bu arada halkın yol kesip kontrol yapmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Ama aklı başında herkes o yangınların buralardan neler götüreceğini neler getireceğini çok iyi biliyor.