bugün

türkçülük ile kürtçülüğü bir tutan tip

türkçülüğe kafatasçılık demek atatürk'e hakaretmiş. takdir etmedim değil bu denli lafı bilmem nereden anlayıp algı yönetimi kasmayı.

atatürk dediğin adam, anadolu'da bizim önceden gelen bir hakkımız var görüşünü desteklemek için o dönem sözde koskoca profesörlere gidin bir eşeleyin bakın dedi...

ulan turvalılar türkmüş
hititler/etiler türkmüş

lan bunları da geçtim yunanlıların, romalıların ataları sayılan ertüksler bile türkmüş diye çıktılar ortaya o koca koca adamlar.

(edit: haa bu yukarıda saydıklarım da M.Ö 3.000'lere falan kadar gidiyor ki bizim anadoluya gelişimiz M.S 1000... hani şu ünlü malazgirt savaşı vs. anlayın yani ne kadar uçulduğunu)

bir de üstüne güneş dil teorisi diye bir şey attılar ortaya içinde 10 benzer kelime bulunan her dili türkçe ile bağdaşlaştırdılar...

toho aq ta kızılderiler bile türk çıktı.

bir insan karısını, kayınbabasını veya yaşayacağı yeri seçebilir ama... doğacağı aileyi, ırkı, toprağı seçemez! bu yüzden de yeryüzünde hiçbir insan elinde olmadan gerçekleşen şeyler için ne itin götüne sokulabilir ne de yüceltilebilir.

vücudundaki pigmet sayısı veya kafatasının şekli veya göz tipinden dolayı insanları hangi sebeple olursa olsun ayırmak... ırkçılıktır! nokta. (kürt şovenizmine değinmiyorum bile çünkü hele onun kıça çalınacak bir tarafı bile yok)