bugün

avrupa da hayat çok zor diyen gurbetçiler

Arkadaşlar taksiciyim daya dün Almanya'da doğup büyüyen buraya tatile gelen bir müşterim ile baya 2 saat konuştuk.
Kadın o kadar mantıklı konuştu ki.
Ben diyor Tr ye gelsem Almanya'da ki gibi kazanıp harcayamam. Yaşam şartları alım gücü orda kazandığım para imkanlar her yönü ile artı puan. Herşey çok güzel fakat sokakta sevgi yok diyor. Ben s class arabaya ucuza erişiyorum belki herşey ucuz ama sevgi yok.
Bir kere koyu almanlar tarafından çaktırmadan da olsa 2.ci sinif muameleye maruz kalıyorum. En azindan almana sırıtan alman bana yalandanda olsa güler yüz göstermiyor. Ki ben alman kadar almanca aksansız konuşabiliyor okuyup yazabiliyorum.
iş şartları çok ağır. Kendi işinizi yapmıyor ve bir yerde çalışıyor iseniz çalışma disiplini çok ağır. Hele beden işçisi. Çalıştığınız her dakika üstün performans bekleniyor.bu üst üste 10 sene aynı işyerinde sürekli aynı işi yapınca monotonluk yapmaya başlıyor üstüne kötü kapalı sisli puslu yağışlı soğuk havalar etkilenince iş başında ide giderken yolda metroda alışverişte yaşanan soğuk davranışlar eklenince iyice depresyona giriyoruz. Alım gücü yüksek evet. Marketteen gönlünüzce alışveriş yapın sarsmaz ama tek maas ile yasamak orda zulme dönüşüyor. Mutlaka çift maaş olmalı diyor.
Ha senede 3 hafta TR ye geliyoruz. Deniz kum güneş. Yada köyde tatil vallahi 1 sene boyunca para biriktirip 50 Euro 100 euro biriktirip geliyoruz. Şuan Almanya'da yaşıyorsam gercekten devleti tarafından insanca muamele gördüğüm için yaşıyorum diyor kadın. Başka hiç hicbirsey yok diyor . Çalışma şartları o kadar ağır ki akşamları eve geldiğimde sadece aklıma duş alıp uyumak geliyor. Gece açlıktan uyanıyor kalkıp bisiler atistirip geri uyuyorum dedi ..
Ne kadar doğru ne kadar yanlış allah bilir. Ama gördüğüm gerçekten mütevazi insanlar. Ellerindeki cep telefonu (3 senedir tanıyorum müşterim) hala aynı telefon mesela. Aileden biri bir yazlık almış anahtar tüm aile arasında geziyor.kim tatile gelecekse bir evi sıra ile kullanıyorlar..