bugün

bir semtin fakir mi zengin mi olduğunu anlamak

Fakir semtin sokaklarındaki evcil kedi ve köpekler yaralı ve pistir. Çünkü kimse onları beslemez ve temizlenmeleri için temiz su koymaz. Kediler pis hissettiklerinde yalanırlar ve su bulamadıkları veya çöplerden beslenmek zorunda kaldıklarında kirlenirler. Zengin semtlerde insanlar kedileri, köpekleri besler ve yakalayabilirlerse veterinere götürüp, aşılarını yaptırtır ve kısırlaştırırlar. Zenginler köpeklerinin kakalarını pek temizlemedikleri için henüz pek de görgülü sayılamazlar, bence...
Fakir semtteki çocuklar, ders çalışmak yerine top peşinde koştururlar. Birçoğunun hayalinde topçu olup, sınıf atlamak vardır. insanlar çocuklarıyla pek ilgilenmeyip, sokağa salarlar, çığlık çığlığa .Zengin semtte ise sokaklar boştur. Etraf sessizdir. Çocuklar özel dersler alıp, çeşitli kurslara giderler.
Fakir semtlerde çöp kutularına çöpler öylesine atıldığı, pek de toplanmadığı için salgın hastalık riski vardır. Zengin semtlerde ise çöpü atmak için ayrı eleman vardır ve, kağıtlar, metaller ve camlar ayrı çöp kutularına atılabilir.
Fakir semtte de zengin semtte de çocuğunuzu zararlı arkadaşlardan korumanız şarttır.
Çocuğunuz arkadaşları sayesinde bağımlı olabilir.
Fakir semtlerde dedikodu ve mahalle baskısı had safhadadır. Zengin semtlerde komşular sadece selamlaşır, komşuculuk oynamazlar.