bugün

sözlük yazarlarının hayalindeki eş

Mutluyum. Mutlu kalıp, huzurla öleceğim birini istiyorum.

Yormasın mesela. Elbet kavga ederiz de, hep etmeyelim. Konuşarak anlaşabilelim. Sorun yaratmak yerine sorunları çözmeme yardım etsin. Anlayışlı olsun. Kolayca pes etmesin, savaşalım ya. Kolay olan ne var? Ben karşımdakinin vazgeçtiğini görünce bırakan bir insanım zaten. Çabalamam ki.

Doğru anlaşılayım. Yargılamasın beni. Değer gördüğümü her alanda hissedeyim. Saygı duysun. Sadık olsun. Geçmişi sürekli kafama kakmasın. Hatalarımı ya da yanlışlıklarımı kafama vurmasın. ihtiyaç duyduğumda yol gösterebilsin. Doğal olsun. Samimi ve sade.

Ağlayabileyim ya. Valla. Üzüldüğüm zaman sarılıp ağlayabileyim. "Acaba ne düşünür?" diye düşünmeyeyim.

Mesela beş parasız kaldım. Olur. Bu şekilde, maddi ve manevi destek gereken zamanlarda değişmesin. Aynı kalsın. Hatta, mümkün olur mu bilmem ama, daha çok sevsin.

Sözlü olarak çok kişi, "Korkma, son nefesime kadar senin yanında olacağım." dedi. Lakin, bunu hiç hissetmedim. Hissedeyim isterim mesela. Hissedebileyim bunu.

Duygu ve zekası ile bana farklı bakış açıları göstersin. Beni geçmişteki insanlarla aynı tutup, yan yana getirmesin. Güvensin. Geçmişte yaşadığı güvensizlikleri ve sorunları ilişkimize yansıtmasın.

Ya, işten çıktığımda koşa koşa eve geleyim. Onun da eve benim gibi koştuğunu hissedeyim ya.

Çok şey istiyorum, lakin ben böyle biriyim. Biliyorum, muhtemelen böyle bir hatun kişisi girmeyecek hayatıma. Keşke girse.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar