bugün

almanların 2 dünya savaşında yaptığı en büyük hata

Hitler zamanında bir çok insanın korkudan taktir ettiği bir liderdi. insanlar ondan korktukları için her söylediğinin doğru olduğuna inanıyorlardı. Bu da hitler'in muhakeme yapma yetenekini yok etti. yanlış yaptığını ona söylemeye cesaret edecek kimse yoktu çevresinde. O da her yaptığının doğru olduğuna inanmaya başlamıştı.
Mesela,
- rus ordusunun kara kuvvetlerinin 200 tümen olarak hesaplamıştı oysa ruslar karada çok kuvvetli bir orduydu ve yaklaşık 550-600 arasında kara tümeni vardı
- Fransa işgali sırsında ordusunun bir kısmını ingiltereye kaçmaya çalışan ingiliz askerlerini olduğu dunkerque'ye gönderseydi ingilterenin kara gücünün yarsını yok edebilir veya esir alabilirdi bu da savaşta psikolojik ve kuvvet üstülüğü kazanmasını sağlardı ancak yapmadı tek amacı bir an önce paris'i elece geçirmekti ama babayı aldı.
- Stalingrad'daki 6. ve 4. ordunun şehrin ortasında birleşerek tek büyük ordu haline gelme şansı vardı ancak Hitler bunu red etti sonucunda 6. ordu zayıf düştü ve teslim oldu. Koca 6. orduyu iç ettiler. Eğer burada Hitler komutalarını dinlemiş olsaydı 1942 yılında sscb işgal edilmiş olacaktı. Bu da neredeyse tüm avrupa'nın almanya olması demekti.
- Durduk yerde savaşa müdahale şansı olmayan abd'ye savaş ilan etti. bunu fırsat bilen diğer avrupa ülkerel abd'yi kendi taraflarınd savaşa çağırdılar. bu da abd için bulunmaz fırsattı. geldi ortalığı tozu dumana kattı. sscb ile savaştığı sırada hiç gerek yokken abd'ye de savaş açtığını ilan eden mal hitler, kendisini tam tanır ilan edecektiki, üçüm birini aldı.
güncel Önemli Başlıklar