bugün

telefonun ön kamerasından izlenme ihtimalimiz

kameraya erişimi olan her uygulamanın potansiyel barındırdığı ihtimaldir.

en çok foto efekt uygulamaları tehlikelidir. kullanmaktan kaçının. ara ara akım olarak "yaşlandırma efekti" filan diye parlatırlar bu uygulamaları, oyuna gelmeyin. 10 yıldır yazılım sektöründe çalışıyorum, yazılım ile neler yapılabildiğini detaylı bilseniz, değil kamera bantlamak, ışık ve ses geçirmez odalarda saklarsınız telefonlarınızı.

sene 2010, bir digital uydu yayın platformunda çalışıyorum o zamanlar. uydu sistemlerine uyumlu mu değil mi test edilmesi için samsung bize bir tv gönderdi. tv'nin önünde kamera var. isterseniz kamera fonksiyonu ile, vücut hareketlerinizi kullanarak tv'yi kumanda edebiliyorsunuz. elinizi sağa sallıyorsunuz kanal değişiyor, yukarı işaret ediyorsunuz ses artıyor filan. bir programcı arkadaş, "lan acaba remote olarak bu tv'nin kamerasına erişebilir miyiz?" dedi, çünkü tv'de skype uygulaması yüklü, arama yapıp görüntülü görüşme sağlanabiliyor. lan çocuk etti etti en sonunda uzaktan tv'nin kamerasına erişmeyi başardı. samsung'a rapor ettik, kamera güvenli değil.

sonra samsung, kamerası mekanik olarak açılır kapanır yaptı modeli. yani sadece kamera kullanacağınız zaman tv'nin üstündeki butona basıyorsunuz, persikop gibi bir kamera lensi çıkıyor içinden. kullanıp tekrar içeri sokuyorsunuz filan. bir süre sonra da komple kaldırdılar akıllı tv'lerden "entegre kamera" olayını.