bugün

dünya nüfusuna gıda yeter mi

yeter niye yetmesin? topraksız tarım yapılır, sentetik hap yutturulur yine yeter.

sorun gıda yeterliliği değil, kaliteli gıdaya erişim sorunu. kanser vakaları arttı falan filan işte bildiğiniz konuları yazmayacağım.

bununla birlikte çok komplo teorisi üretmeye de gerek yok. örneğin homojenize süt desem dandikleştirilmiş süt diye algılayacak bir sürü yazar çıkacaktır. oysa ki olay sadece içim rahatlığı ve üste yağ birikmemesi ile alakalı. süt homojenizatör denilen bir makineden geçirilerek daha küçük partiküllere ayrılır ki sütün yağı kutu üstünde ya da altında birikme yapmasın. ayrıca homojenize edilmiş süt ufak partiküllere ayrıldığı için içimi rahat olur mideyi rahat ettirir.
kafanız karıştıysa aynı olay ketçapta da var. ev yapımı ketçap yapabilirsiniz ama asla krema şeklinde olmayacaktır. bu krema halini alması için homojenizatörden geçirilir. bu sayede ketçap şişesine hem daha fazla ketçap doldurabilirsiniz hem de hep aynı kıvam ve kaliteyi yakalarsınız. olayın dandik gıda ile alakası yok yani.

konumuza dönecek olursak dediğim gibi gıda yetmemesi gibi bir durum yok. bugün dünyada o kadar şeker bulup abur vubur yapabiliyorsan kimse aç kalmaz.

afrikalılar takılabilir aklınıza. onun da sebebi çoğunlukla kendi yöneticilerinin ahlaksızlıkları. batıdan gelen yardım kolilerini cukka yapıp kara borsa yapıyor bir çoğu. bu basit bir örnek. çok faktör var tabi afrikalılarla ilgili. örneğin doğum kontrol günah sayılıyor. ya da aids falan onlar için grip gibi bir şey.