bugün

şeriat istiyoruz

böyle karşılıklı polemik şeklinde ilerliyor okuyanlar kusura bakmasın ama mesaj atarak başımı ağrıtmak istemiyorum. çünkü mesajların kapalı olsa bile 1 kere mesaj atınca karşı taraf mesajları silene kadar devamı da gelebiliyor o mesajların. ve karşındaki bu arkadaşlar gibi anlamamak için direnen tipler olunca can sıkıyor. o yüzden son bir entry daha gireyim. şu yazılan şeyi okumaya gayret bile etmeden eksileyen mallara da selam olsun. ulan insan en azından okur sığır gibisiniz yemin ederim *

benim kişisel olarak şeriat hükümleri doğrultusunda yaşamadığımı nereden biliyorsun mesela ? beni tanıyor musun ? yok. hayatımı biliyor musun ? yok. neyi nasıl yaptığımı veya ibadet edip etmediğimi biliyor musun ? yok. e o zaman neyin mücadelesini veriyorsun kardeşim. hangi akla hizmet islam düşmanları falan diyorsun. şeriat mı istiyorsun ? önce kendi kalbinde kendi vicdanında şeriatı yaşa. haramdan uzak dur allah ın yasaklarından uzak dur ibadetlerini gerçekleştir kendi hayatını allah ın istediği şekilde yaşa. sana ne diğer insanların da şeriat ile yönetilip yönetilmemesinden ? bu dünyada herhangi bir insan senin hesabına ortak olacak mı ? hayır. sen başkalarının hesabına ortak olacak mısın ? hayır. e daha kendinizi düzeltememiş iken günahlar içerisinde yaşar iken "şeriat gelecek şeriat gelmeli gelmemeli diyenlerin hepsini gebertelim" kafasına neden ulaşırsınız. kutsal kitabımızda veya herhangi bir hadiste şöyle bir bilgi verilmiş mi ; ahmetin günahı çok ama şeriat istiyor diye günahı olmayan mehmetin yanına katalım ikisi de cennete gitsin" böyle bir şey var mı ? daha 1 kişilik kendi hayatınızın hesabını veremeyeceksiniz çoğunuz peşine düştüğünüz şeylere bakın. daha kendinizi düzeltemiyorsunuz ama herkese tek bir şeyi dayatmaya çalışıyorsunuz.

ben bunu yazarken bir entry daha gelmiş. şeriatta tam adalet olur denmiş. tamam ben de aynı şeyi söylüyorum zaten. şeriatta tam adalet hükümleri olur ama o hükümlere kim karar verecek ? gene insanlar. adam kalkar sana iftira atar yanına 2 tanede yalancı şahit bulur mesela. sonra karar verici her kimse imam-kadı neyse artık onunda kafasına yatarsa ve kolunu bacağını keserlerse mesela bu kadar rahat konuşabilecek misiniz ? şimdiki adalet sisteminde de birçok açık var doğrudur. ama en azından kendini savunabilme imkanında var. diğer türlüsünde kendini nasıl savunacaksın mesela suçsuz iken suçlanırsan. örnek veriyorum bak iran diyorum arabistan diyorum şeriatı getirmeye çalışan ışid diyorum. siz hala adalet sağlanır diyorsunuz. şimdiki sistemin bozukluğu nerede ? karar veren ve kanunları yazan insanlarda. şeriat gelince gene kararı insanlar verecek. bunu anlamamak için direniyor olmanız beni benden alıyor.