bugün

taksici terörü

önce uber, sonra martı ve benzeri projeleri tehdit etmek yetmedi şimdi devleti ve vatandaşı tehdit ediyorlar.
taksicileri eğitemiyoruz maalesef, bence belediyenin taksileri kendi kiralaması ve düzene sokması süper fikir umarım gerçekleşir sonuna kadar destekliyorum.
istedikleri olmazsa istanbul'u kilitlerlermiş..

"iBB Başkanı Ekrem imamoğlu, taksilerle ilgili kiralama modeli üzerinde çalıştıklarını açıklayarak, istanbul’a 5 bin yeni sarı taksi kazandıracaklarını söyledi. imamoğlu, “Elbise tek tip olacak, 3 vardiya çalışacak. Elektronik sistemle donatıyoruz bu 5 bin taksiyi. QR koduyla, istanbulkart’la beraber taksi paranızı ödeyeceksiniz. Bir nevi istanbul’a özgü taksi üretimine de start vermiş olacağız” dedi."

taksicilerin duruma bakışı ise şöyle.

"iBB Başkanı Ekrem imamoğlu'nun istanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin taksiyi kiraya vereceklerini açıklamasının ardından taksi plaka fiyatlarında düşüş yaşandı. Cuma gününden önce 2 milyon 200 bin TL civarında olan plaka fiyatları bugün 2 milyon TL dolayına indi. Bağcılar Oto Center'daki galericiler taksi piyasasında bir kargaşa yaşandığını söyledi. Firma sahibi Gürsoy Atlı, "Yani şu an her şey hazırlansa da esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında istanbul'u kilitler. Kimse plakasını satmasın" şeklinde konuştu."