bugün

65 yaş üstününü antika arabaya benzeten doktor

Bu ülke insanlarına bakıp, bilim adamına laf söylemeye utanıyorum.
Biz böyleyiz, bilim adamımız da bize göre.

Çıkın sokağa sorun, bu viral salgınlar neden oluyor deyin?

Emin olun dünyaya çarpan ve canlı yaşamın %70'ini yok eden asteroit için dinazorlar bile "bu Amerika'nın, Rusya'nın, gizli örgütlerin, günahların nedeni" demez ama 1000 kişiden 999'u bunlara suç atar.

Toplu taşımada minibüs içine 35 kişi binen halk ve bunu savunup ne yani 5-10 kişi ile mi gidelim diyen kişi olursa, bilim adamı da arabadan örnek verir.

Aslında Trump veya Brezilya başkanı gibi bu viral salgına yaklaşım yapılmalı.
Ölen ölsün ki ölecek olanlar ilk önce bu salgında aklını kullanmayan üreme, doymak için yaşayan, sosyal sorumluluk ve bir arada yaşama kültüründen habersiz olan güruh olacaktır.

Ondan sonra devlet katı kurallar uygulamasına, yaptırım cezai işlemlere, kısıtlama ve yasaklara başvurmadan, insanların yaşadığı korku ölümler sonunda kendi geliştirdikleri otokontrol ile bu salgın ile daha başarılı mücadelede edilir.

Evet, devlet karantina uygulaması yapıp, bu karantinaya uymayan insanları kafesinden kaçan kuşu yakalamak için kuşun sahibi gibi kovalayacağına...

Kurbanlık koyun gibi minibüse 35 kişi binenlere ceza keseceğine...

Yoğun bakım ünitelerinde hastahane odalarında evlerinde virüs ile mücadele eden, nefes almakta zorlanan, denizde boğulan biri veya gırtlağına basılarak öldürülen, kurban da kesilen hayvanın nefes almak için çırpınması gibi acılar içinde bağırarak hırıltılar eşliğinde çırpınarak boğularak ölen yaşamaya çalışan insanların görüntülerini yayınlasın.

Bırakın sokağa çıkma yasağını, kaldırın.
Açın AVM park caddeleri.
izin verin stadyumlarda seyirciye, spor müsabakalarına.
Evet, bu can veren acılarla çığlık atan boğulan insanların görüntülerini yayınlayın.
Stadyumlarda meydanlarda AVM önünde caddelerde parklarda dev ekran kurun, TV den elini yıka sosyal mesafe maske uyarısı yapılacağına bunların yayınlanması gerek.

Olmaz mı?
Neden olmasın?
Şu an kent slim black sigaramın üzerinde gırtlağı delik veya göğüs kafesi ayrılmış kömür gibi ciğeri olan ölmüş insan resmine bakıyorum.
Bu oluyor da yukarıda bahsettiğim uyarılar neden olmasın, ne fark var?

Bütün savaşlar ölümler kıyımlar yok oluşlar felaketler toplumun antibiyotiğidir. Yaşanan ölümler, insan vücuduna detoksun sağladığı etki gibi toplumun yapısına bu felaketler detoks etkisi sağlar.
Daha önce açılan başlıkta işlendiği gibi; Corona bir illet mi nimet mi?
Bunun ne olacağına zeka seviyeniz etki edecek.